Cluj: Proteste anemice şi bâlbâieli organizatorice în campusurile studenţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul organizaţiilor studenţeşti faţă de noua lege a educaţiei s-a desfăşurat destul de anemic azi la Cluj, cu doar câteva bannere confecţionate din carceafuri cusute între ele şi afişate ici colo prin campusuri.

Pe căminul 16 din Hasdeu era afişat în jurul orei 13.00 un singur banner pe care scria "Funeriu, ţi-am pregătit un loc la noi în cămin“, slogan folosit, de altfel, şi pe vremea ministrului Athanasiu. Tot mai bine decât la Universitatea de Ştiinţe Agricole, unde la ora respectivă cerceafurile de-abia se însăilau, urmând să fie ridicate pe cămine ceva mai târziu.

Bâlbâielile au început încă de la conferinţa de presă organizată luni, când liderii studenţilor clujeni au anunţat calendarul protestelor programate pentru această săptămână faţă de faptul că noua lege nu le conferă o reprezentativitate de 25% în consiliile de administraţie a universităţilor şi la votul pentru desemnarea rectorului.Astfel, deşi au anunţat că vor trimite joi la minister 10 colete cu zacuscă, slănină, murături şi salam – cam ce primesc ei de la părinţi – au expediat pachetele azi, iar mitingul programat iniţial pentru vineri va avea loc în cele din urmă mâine, cu începere de la ora 12.00, din faţa Casei de Cultură a Studenţilor.
Nici manifestarea programată pentru această seara nu va avea loc după desfăşurătorul anunţat luni – astfel, în locul becurilor care trebuiau aprinse în căminul 16 din Hasdeu astfel încât să formeze cifra 25 vor fi aprinse, scrie agenţia Mediafax, lumânări.

UPDATE: Până la urmă cifra 25 a fost formată din becuri aprinse, aşa cum au anunţat iniţial organizatorii.

Aproximativ 25.000 de studenţi ai Alianţei Nationale a Organizaţiilor Studenteşti din Romania (ANOSR) din centrele universitare Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Timişoara, Suceava, Alba-Iulia, Cluj, Târgu Mureş au intrat luni în grevă japoneză, anunţând că acţiunile de protest continuă pe perioadă nedeterminată.
Reprezentanţii ANOSR susţin că au semnalat de foarte mult timp o problemă majoră din noua Lege a educaţiei, şi anume lipsa celor 25 de procente în decizia modalităţii de desemnare a rectorului, precum şi în procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere, dar şi lipsa celor 25 la sută în Consiliul de administraţie al universităţilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite