Cluj: Profesorii din „mită la Bac“ rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două dintre persoanele arestate în cazul fraudării examenului de bacalaureat din Cluj-Napoca - profesorul universitar Ilie Cornoiu şi directorul şcolii "Didactica Nova", Dorel Avram -, care au cerut, la primul termen de judecată de la Tribunalul Cluj, să fie eliberate, vor rămâne în arest.

Cei patru profesori arestaţi în acest caz au cerut amânarea judecăţii, pentru angajarea de apărători, iar instanţa a admis cererile, stabilind următorul termen pentru 8 noiembrie. Totodată, directorul şcolii "Didactica Nova", Dorel Avram, şi profesorul de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca Ilie Cornoiu, care este şi consilier judeţean, au cerut să fie eliberaţi, invocând probleme medicale, precum atacuri de panică, şi boala unor rude.

Dorel Avram a cerut instanţei să fie eliberat din cauză că a slăbit zece kilograme de când este închis şi suferă de atacuri de panică, are dureri de cap şi îi este afectată şi acuitatea vizuală. Avocatul lui Ilie Cornoiu, Călin Budişan, a spus că există o reacţie pozitivă din mediul online faţă de inculpat.

"Comentariile de pe internet cu privire la Cornoiu sunt 95 la sută pro. Acest lucru arată că opinia publică este indignată de faptul că sunt arestaţi profesori universitari pentru fapte atât de minore", a spus el. La rândul său, Ilie Cornoiu a cerut magistraţilor să îl elibereze deoarece mama lui este bolnavă.

"Eliberarea mea ar fi motivată şi de funcţia de profesor universitar şi de cea de consilier judeţean, dar şi de faptul că mama mea din Târgu Jiu are probleme de sănătate", a spus Cornoiu.

Instanţa s-a pronunţat în cursul nopţii de marţi spre miercuri şi a respins cererea celor doi, astfel că aceştia vor fi judecaţi în continuare în stare de arest. Decizia poate fi atacată cu recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite