Cluj: Prins cu aproape 120.000 de ţigarete de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane sunt urmărite penal şi au interdicţie de a părăsi localitatea, după ce una dintre acestea a fost prinsă în flagrant de poliţiştii din Cluj-Napoca în timp ce transporta aproape 120.000 de ţigarete de contrabandă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Cluj, un tânăr de 24 ani, din judeţul Satu Mare, a fost prins de poliţişti în Cluj-Napoca în timp ce transporta cu un autoturism aproape 120.000 de ţigarete de contrabandă.

"În ansamblul de activităţi desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, poliţiştii clujeni, sprijiniţi de cei din judeţul Alba şi Satu Mare, au realizat un flagrant în 17 aprilie, în urma căruia a fost depistat un tânăr de 24 ani, din judeţul Satu Mare, care transporta cu autoturismul 119.600 de ţigarete care proveneau din contrabandă", se arată în comunicat.

Conform verificărilor făcute de poliţişti, bărbatul era sprijinit în activitatea infracţională de alte două persoane din judeţele Cluj şi Alba, ţigaretele fiind destinate spre vânzare pe pieţele din Cluj-Napoca, Turda si Alba.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor trei suspecţi şi pentru stabilirea întregului prejudiciu cauzat, faţă de aceştia fiind dispusă începerea urmăririi penale, pentru "deţinerea în afara antrepozitului fiscal, în vederea comercializării, de produse accizabile supuse marcării, respectiv ţigarete, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător".

Cei trei au fost reţinuţi duminică pentru 24 ore, fiind prezentaţi în cursul zilei de luni Judecătoriei Cluj-Napoca, cu propunerea de arestare preventivă.

Instanţa a respins propunerile de arestare, cei trei primind interdicţia de a părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite