Cluj: Primarul, viceprimarul şi 7 consilieri din Mociu ameninţă cu demisia, dacă spitalul va fi reprofilat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul, viceprimarul şi şapte din cei 13 consilieri locali din comuna Mociu, judeţul Cluj, vor demisiona dacă spitalul din localitate va fi transformat în azil de bătrâni, potrivit deciziei Ministerului Sănătăţii.

Cei nouă aleşi locali au hotărât, vineri seară, în cadrul şedinţei Consiliului Local (CL) Mociu, să îşi scrie demisiile, acestea urmând să intre în vigoare în cazul în care decizia de transformare a spitalului în azil de bătrâni va fi definitivă.

Primarul comunei Mociu, Horvath Marton, a declarat că o delegaţie a Consiliului Local va avea, marţi, o întrevedere cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la Bucureşti, căruia i se va cere să accepte ca spitalul din localitate să devină secţie exterioară a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, nu azil de bătrâni.

"În şedinţa Consiliului Local Mociu de vineri seară am decis, eu, viceprimarul şi şapte consilieri locali de la PNL, PDL, PRM şi UDMR, să ne scriem demisiile. Sunt demisii condiţionate. Dacă nu vom reuşi să evităm transformarea spitalului în azil de bătrâni, demisiile intră în vigoare. Marţi, vom merge la Bucureşti cu o delegaţie a CL la ministrul Cseke Attila şi îi vom cere să aprobe transformarea spitalului din Mociu în secţie exterioară a Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, nu în azil de bătrâni", a spus Horvath.

Acesta a adăugat că dacă demisiile celor nouă persoane intră în vigoare, Consiliul Local Mociu, format din 13 consilieri, nu va mai putea funcţiona, comuna nu va mai avea conducere, astfel că vor trebui organizate alegeri locale parţiale.

Consilierul local Valer Sălăgean (PNL) a declarat, la rândul său, că demisia în acest caz "este o datorie morală".

"Când am fost aleşi în funcţii, am jurat să apărăm interesele comunei şi ale locuitorilor. Dacă nu putem împiedica transformarea spitalului din Mociu în azil, avem datoria morală să demisionăm", a spus Sălăgean.

Potrivit acestuia, CL Mociu nu va aproba "niciodată" o hotărâre de consiliu privind transformarea spitalului în azil de bătrâni.

Peste 300 de persoane au protestat, marţi, în curtea Spitalului din Mociu, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a instituţiei în azil de bătrâni.

Conducerile spitalului şi primăriei au susţinut că decizia nu se justifică în condiţiile în care, în comună, funcţionează în prezent două azile de bătrâni, unul de stat şi unul privat, alte două fiind în construcţie în zonă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite