Cluj: Peste 60 de filme, la Festivalul Internaţional de Film „Serile Filmului Gay”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 de filme din 20 de ţări din toată lumea vor rula la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film, „Serile Filmului Gay”, eveniment care va fi organizat în perioada 11 – 17 octombrie, la Cluj-Napoca.

Potrivit organizatorilor, locaţiile evenimentului vor fi British Concil, Cine-club Roland Garros şi clubul Zig-Zag (Cafeneaua Cinefililor), unde va fi amplasat şi Meeting Pont-ul festivalului.

„Într-o ţară cu cei mai mulţi cetăţeni care nu vor să aibă de-a face cu homosexualii şi romii, festivalul îşi propune să transmită în mod corect şi eficient un mesaj de deschidere către diversitatea culturală şi acceptarea valorilor individuale", a declarat Lucian Dunăreanu, directorul festivalului.

În programul festivalului vor fi incluse competiţii de filme artistice cu tematică LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali), expoziţii, spectacole, dezbateri publice, acţiuni de outreach, dar şi o acţiune ecologică, „Noi nu suntem împotriva naturii!”.

Festivalul se va încheia cu Gala Premiilor Gay din România, eveniment care oferă recunoaştere personalităţilor vieţii publice care s-au implicat sau au sprijinit comunitatea LGBT din România.

Festivalul Internaţional de Film „Serile Filmului Gay” este primul şi singurul festival internaţional de film cu tematică LGBT din România şi se desfăşoară din 2004 la Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite