Cluj: Peste 3.000 de lucrări artă la Expo Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai amplă expoziţie de artă contemporană din România va fi vernisată duminică. Expoziţia absolvenţilor Universităţii de Artă şi Design din Cluj (UAD), considerată cea mai amplă manifestare de acest fel din România, va fi vernisată duminică, începând cu ora 18.00, la Expo Transilvania.

Vor fi expuse peste 3000 de lucrări de artă aparţinând absolvenţilor UAD din Cluj-Napoca. „Vor fi expuse câteva mii de lucrări. În altă parte se face asta pe bani mulţi şi foarte greu. Ne interesează foarte mult cum arată aceste lucrări, pentru că se vorbeşte peste tot de şcoala din Cluj cu admiraţie, dar mai mult cu invidie. Sperăm să arate ca şi cum n-ar fi criză”, a declarat Ioan Sbârciu, preşedintele UAD Cluj.

Maraton de modă


Unul din invitaţii speciali ai evenimentului va fi Rene Mardellat, rectorul Institutului Mod`Spe Paris, institut internaţional specializat în marketingul şi managementul modei, fiind una din personalităţile importante ale modei mondiale. Acestuia îi va fi decernat  sâmbătă, la Casa Matei Corvin, la ora 11.00, titlul de Doctor Honoris Causa al UAD.

În aceeaşi zi, începând cu ora 20.00, Mardellat va participa la unul din evenimentele de modă de mare interes la nivel naţional, Gala Absolvenţilor UAD. Evenimentul a fost programat iniţial în Piaţa Muzeului, însă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile acesta va avea loc la hotel Continental.

Vor fi prezentate 34 de colecţii vestimentare, printre care şi colecţiile aparţinând tinerilor designeri Lucian Broscăţean şi Tatiana Strîmbovschi, premiaţi anul acesta la Festivalul de Modă de la Iaşi.

Show-fashion la standarde internaţionale

„Ne vom alinia standardelor sistemului internaţional, drept care vor fi prezentate doar cinci piese vestimentare din cele aproximativ 15-20 de piese, din fiecare colecţie. Nu ne-a fost uşor să facem selecţia”, a explicat Elena Basso-Stănescu, organizatorul Galei UAD.

Pe lângă Rene Mardellat, la Gala UAD vor participa personalităţi importante ale modei din România, printre care şi cunoscutul designer Doina Levintza, Lidia Herescu, preşedintele Federaţiei Patronale a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei, dar şi critici de modă cu notorietate în România.

Expoziţia este deschisă până în 6 iulie, intrarea fiind gratuită.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite