Cluj: Opera rock „Eminescu, cugetări din azil“ s-a jucat cu casa închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biletele pentru spectacolul dedicate zilei de naştere a poetului MIhai Eminescu s-au vândut în trei zile de la punerea lor în vânzare. Reprezentaţia a avut loc aseară, în sala Euphorion a Teatrului Naţional din Cluj.

Spectacolul a  fost susţinut de trupa de teatru „Audienţă general“, coordonată de Adrian Mureşan.
Opera rock „Eminescu, cugetări din azil“ marcheaza un dublu moment aniversar : 15 ianuarie, ziua poetului naţional, dar şi aniversarea trupei „Audienţă Generală“, care s-a înfiinţat în 15 ianuarie 2008 şi împlineşte 3 ani de existenţă.

„Spectacolul urmăreşte tema nebuniei în creaţia eminesciană, pornind de la premisa necesităţii de-clişeizarii unui mit amorţit, a unui poet pe care elevii îl studiază incomplet, în două-trei poezii, ori sunt scârbiţi de pe bancile liceului de faptul că îl învaţă pe de rost fără a-l înţelege sau se lovesc de limbajul ultra-pretenţios al manualelor şcolare, de exemplu : <<infiltraţiile unor elemente de filosofie schopenhauriană, kantiană sau budista şi stoicismul lui Hyperion...>> - am citat dintr-un manual şcolar“, spune coordonatorul trupei de teatru, Adrian Mureşan, la rândul său profesor de Limba şi literature română.

Scenariul spectacolului jucat aseară cu sala plină este original, iar textul este alcătuit numai din versuri de Eminescu.
Coloana sonoră a fost asigurată live, de elevi care au cântat acorduri rock.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite