Cluj: O persoană este cercetată penal după ce şi-a fotografiat buletinul de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Adevărul
Foto:Adevărul

O persoană care a votat la secţia 115 din Cluj-Napoca este cercetată penal după ce şi-a fotografiat buletinul de vot.

„USL Cluj a sesizat Poliţia în legătură cu o persoană care a votat la secţia de votare nr. 115 din Cluj-Napoca şi şi-a fotografiat buletinul de vot. Persoana în cauză a fost luată de către Poliţie", se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, de USL Cluj.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Anca Purdea, a declarat corespondentului Mediafax că persoana care şi-a fotografiat buletinul de vot este cercetată penal de poliţişti pentru violare a secretului votului. "Această persoană riscă închisoare între şase luni şi trei ani", a spus Purdea.

De asemenea, conform comunicatului USL Cluj, "la secţiile nr. 116 şi 117 există o maşină Peugeot de culoare neagră cu numărul de înmatriculare CJ - 03 - DAS care stă în faţa secţiei de votare şi supraveghează fără să aibă dreptul de a face acest lucru".

Tentativă de fraudă

Totodată, USL Cluj a sesizat Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj cu privire la "tentative de fraudă electorală din satul Bolic - zona Huedin", unde reprezentanţii PDL şi ai romilor le-ar recomanda celor care vin la vot să voteze candidaţii PDL. "Preşedintele secţiei de votare de acolo nu face nimic pentru că este fostul şef al Poliţiei din zonă, motiv pentru care USL cere BEJ închiderea secţiei de votare", se arată în comunicatul USL Cluj.

În judeţul Cluj sunt aşteptate la urne 607.458 de persoane cu drept de vot, din care 274.080 sunt din municipiul Cluj-Napoca. În judeţ sunt 611 secţii de votare, din care 159 în municipiul Cluj-Napoca.

CITEŞTE ŞI REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Pot vota peste 600.000 de clujeni

Rezultate alegeri locale 2012

Duminică vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta municipiului Cluj-Napoca şi a judeţului Cluj: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

„Adevărul“ îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite