Cluj: Lacăt pe ultimele magazine de etnobotanice (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele patru magazine de vise au fost închise şi sigilate aseară de către autorităţi. Motivul invocat a fost lipsa detaliilor de pe eticheta produselor precum importatorul, distribuitorul, compoziţia. Poliţiştii comunitari supraveghează magazinele 24 de ore din 24.

Patru magazine care comercializau produse etnobotanice, ultimele din Cluj, potrivit autorităţilor, au fost închise azi-noapte în urma unei razii la care au participat poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Cluj.

„Cele patru spaţii au fost sigilate pentru nerespectarea mai multor prevederi în ceea ce priveşte comercializarea unor produse. Lipseau detalii pe etichetă precum importatorul, distribuitorul, compoziţia, sau deţineau o declaraţie de conformitate, dar nu certificatul de producător“, a precizat Mircea Radu, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Cluj. Firmele respective, Etno Calm şi Legal Shop, aveau deschise trei, respectiv un magazin. Cele patru magazine erau pe străzile Piezişă, Eroilor, Moţilor şi în zona Minerva.

Proces în noiembrie

Autorităţile susţin că, deşi municipalitatea a emis o hotărâre de consiliu local prin care se interzice, începând din luna decembrie anul trecut, comercializarea produselor etnobotanice la o distanţă mai mică de 2 kilometri faţă de şcolile şi bisericile din oraş. Zonele astfel formate, acoperă practic, întregul oraş.
Magazinele au fost de mai multe ori amendate şi sancţionate din 1 Decembrie şi până acum. Primăria a dat în judecată comercianţii pentru nerespectarea hotărârii, însă primul termen din proces a fost stabilit pentru noiembrie 2011.

Municipalitatea a cerut, de asemenea, scurtarea termenului. „Şapte astfel de magazine funcţionau anul trecut în Cluj. În urma intervenţiilor noastre din decembrie, trei au rămas închise. Alte patru au continuat să funcţioneze până aseară“, a precizat primarul Sorin Apostu.

Vezi mai jos filmarea de la acţiunea autorităţilor

Sub supraveghere continuă

Primarul a adăugat că s-a trecut la supravegherea obiectivelor, 24 de ore din 24 de, de către poliţişti comunitari sub acoperire. Chiar azi-noapte, mai multe persoane au fost oprite de către poliţişti să distrugă sigiliile sau să dezlipească anunţurile prin care spaţiile erau anunţate închise. Autorităţile mai spun că o parte dintre „magazinele de vise“ s-au mutat pe internet, de unde le este mai uşor să îşi continue activitatea.  „Adevărul de Seară“ a reuşit să ia legătura cu unul dintre reprezentanţii comercianţilor însă acesta a refuzat să dea vreun detaliu cu privire la cele întâmplate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite