Cluj: Inflaţie de oferte vestice pentru medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizat imediat după „Cariere în Alb“, care a adunat 2.500 de oameni la casa de Cultură a Studenţilor, târgul MedPharm Careers  a înregistrat doar câteva sute de vizitatori.

Pe lângă faptul că a fost programat la doar o săptămână după un alt târg important dedicat medicilor, Med Pharm Careers şi-a schimbat şi locaţia, fiind mutat de la City Plaza la West City Hotel, în Floreşti. Deşi în ziua deschiderii estima numărul vizitatorilor la cel puţin 1.000, ieri înainte de închiderea târgului, directorul Med Pharm Careers, Grzegorz Chodkowski, a apreciat ca au fost doar „câteva sute“. „Cu siguranţă contează că înainte cu doar o săptămână a avut loc un alt târg dedicat medicilor. Şi cred că şi schimbarea locaţiei a jucat un rol“, a motivat el, precizând că ediţia din toamnă a Med Pharm Careers se va întoarce în oraş, la City Plaza.

Se caută specialişti

La târg au participat cu standuri 10 agenţii de recrutare şi angajatori din diferite ţări, oferta lor vizând în special Germania şi ţările nordice - Danemarca, Suedia, Norvegia -, dar şi Franţa, Austria, Elveţia, Marea Britanie, Belgia. Târgul s-a adresat în principal medicilor specialişti, dar şi medicilor tineri de toate specialităţile, rezidenţilor, asistentelor medicale, dentiştilor, farmaciştilor. Printre specializările cele mai căutate s-au numărat anestezia, medicina de urgenţă, dermatologia, medicina internă, chirurgia şi medicina generală. În cazul medicilor cu experienţă, pachetele salariale oferite la târg au început de la 40.000 de euro şi au ajuns până la 80.000 de euro pe an. Vizitatori au venit nu doar din Cluj, ci şi din Oradea, Alba-Iulia, Târgu-Mureş şi chiar Sibiu.

CITIŢI MAI MULTE ÎN ADEVĂRUL DE LUNI, 14 MARTIE

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite