Cluj: Incendiul de vegetaţie din apropierea zonei forestiere a satului Mărişel a fost stins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul de vegetaţie din apropierea zonei forestiere a satului Mărişel a fost stins
Incendiul de vegetaţie din apropierea zonei forestiere a satului Mărişel a fost stins

Incendiul de vegetaţie izbucnit duminică, în apropierea zonei forestiere a satului Mărişel din judeţul Cluj, a fost stins după intervenţia promptă a formaţiei civile locale de pompieri şi a unui echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Primarul comunei Mărişel, Traian Mariş, a declarat, duminică seara, pentru Agerpres, că suprafaţa cuprinsă de flăcări nu a fost mare, fiind mistuit de foc un perimetru de doar câţiva ari, cu vegetaţie uscată, tufişuri şi câteva conifere mici.

"Localnicii din Mărişel s-au mobilizat imediat. Exclud ipoteza că focul a fost pus intenţionat de cineva. Nici de un foc făcut pentru un grătar, de clujeni veniţi aici la sfârşit de săptămână, nu poate fi vorba, pentru că zona nu este accesibilă pentru turişti. Este un teren greu accesibil. Dar nu este exclus ca un localnic inconştient să fi aruncat un muc de ţigară. Din cauza secetei, vegetaţia este uscată şi se putea întâmpla un dezastru. Sătenii au văzut fum şi au dat imediat alarma. S-a acţionat extrem de operativ. La ora actuală incendiul de mici proporţii este stins complet", a spus primarul Traian Mariş.

Ofiţerul de serviciu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a declarat, pentru Agerpres, că apelul primit din satul Mărişel preciza că nu este vorba de un incendiu de mari proporţii şi că se observase fum în zona forestieră.

"La Mărişel s-a deplasat o autospecială a Inspectoratului. La faţa locului a acţionat, cu bune rezultate, formaţia civilă de pompieri din Mărişel. La ora actuală, suprafaţa forestieră este în afara oricărui pericol", a spus ofiţerul de serviciu de la ISU

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite