Cluj: IPS George Guţiu, condus pe ultimul drum de catolici, ortodocşi, unitarieni şi adventişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înmormântarea arhiepiscopului greco-catolic George Guţiu va avea loc joi, de la ora 11.00Trupul arhiepiscopului greco-catolic George Guţiu ar fi trebuit să fie înmormântat în cripta de sub catedrala „Schimbarea la Faţă“, alături de cardinalul Iuliu Hossu şi PS Chertes.

Acest lucru, însă, nu se va întâmpla acum, pentru că cripta încă nu este pregătită şi amenajată pentru a-i primi pe arhierei. Prea Sfinţitul Florientin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a declarat că la ceremonia de înmormântare care va avea loc joi, 12 mai, de la ora 11, în catedrala „Schimbarea la faţă“ sunt aşteptaţi înalţi prelaţi romano-catolici, printre care şi Nunţiul Apostolic în România, arhiepiscopul Lozano, dar şi înalte feţe bisericeşti ordodoxe, unitariene şi adventiste.

„Am propus familiei ca trupul Înalt Prea Sfinţiei Sale George să fie înmormântat în capela din Mănăştur, iar când condiţiile vor permite, să se alăture cardinalului Hossu şi Prea Sfinţitul Chertes, în cripta catedralei.
Familia nu a luat, încă o decizie“, a precizat PS Florentin.

Trupul IPS George, episcop de Cluj-Gherla între anii 1990-2002, a fost depus în catedrală, în această dimineaţă. Sfânta Liturghie şi slujba înmormântării vor fi oficiate de Preafericitul Lucian Mureşan, arhiepiscopul major al Bisericii Greco-Catolice din România.

Decesul arhiepiscopului emerit George Guţiu, în vârstă de 87 de ani, a survenit duminică, la ora 23.30, în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii, pe un pat al Clinicii Medicală I din Cluj-Napoca. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite