Cluj: Filme de top la Cinemateca TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Călătoria lui Gruber“ începe la ora 18.00.
„Călătoria lui Gruber“ începe la ora 18.00.

Joi, 9 decembrie, Cinemateca TIFF prezintă iubitorilor de film din Cluj două producţii, una românească şi una britanică, cu începere de la orele 18.00 şi 20.00.

Producţia românească se numeşte „Călătoria lui Gruber", în regia lui Radu Gabrea, care a fost turnat anul trecut şi durează 96 de minute. Filmul se bazează pe realitatea vizitei la Iaşi a lui Curzio Malaparte, fără a fi, însă, o adaptare a romanului „Kaputt". Realizat după un scenariu original, rezultat al propriilor cercetări ale scenariştilor Răzvan Rădulescu şi Alexandru Baciu, filmul povesteşte vizita la Iaşi a celebrului ziarist şi scriitor ajuns în acest oraş suferind din pricina unei severe alergii. „Călătoria lui Gruber este un film pe care m-am simţit dator să îl fac. Este o evocare zguduitoare a unor evenimente despre care multă vreme nu s-a dorit să se ştie nimic în România. Aprecieri pozitive am primit în urma tuturor festivalurilor la care filmul a rulat până acum", a declarat Radu Gabrea.

Cel de-al doilea film, care începe la ora 20.00, se numeşte „Sons of Cuba" („Fiii Cubei") din 2009, în regia britanicului Andrew Lang. Filmul prezintă legendara Academie de Box din Havana, o şcoală care alege băieţi de nouă ani şi-i transformă în cei mai buni boxeri ai lumii. Rezultatele au fost uimitoare: Cuba domină lumea boxului olimpic de un sfert de secol.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite