Cluj: Dorel Vişan a jucat azi în rol de cadet la Şcoala de Poliţie Septimiu Mureşan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Dorel Vişan, care în cariera sa de aproape 40 de ani a îmbrăcat de 12 ori uniforma militară, a jucat azi rolul unui elev de anul I la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan. La final, actorul a rememorat cu plăcere amintiri despre poliţiştii pe care i-a jucat în filme sau cu care s-a întâlnit în viaţa reală.

Invitat să îmbrace pentru o zi uniforma de elev al Şcolii de Poliţie Septimiu Mureşan - manifestare organizată deja de patru ani de instituţia clujeană în preajma Zilei Poliţiei – 25 martie – Dorel Vişan a participat, alături de ceilalţi elevi, la o lecţie de tactică poliţienească şi la una de criminalistică. La lecţia de tactică s-a implicat activ în simularea unei intervenţii, jucând rolul unui poliţist chemat să rezolve un caz de violenţă domestică. La finalul exerciţiului - pe care l-a luat foarte în serios - Dorel Vişan a povestit cu plăcere întâmplări cu şi despre poliţişti.

În razie pe Feleac

Elevul care a jucat rolul agresorului în simularea de la ora de tactică poliţienească, Dan Sima, a avut emoţii ca la examen, pentru că a „jucat“ alături de actorul român pe care-l admiră cel mai mult. „Chiar recent am revăzut <<Cel mai iubit dintre pământeni>>. Dorel Vişan joacă extraordinar “, a spus el. Dorel Vişan, pe de altă parte, a rămas impresionat de talentul şi dedicaţia elevilor implicaţi în simulare. „Chiar i-am întrebat dacă replicile le-au fost pregătite dinainte şi mi-au spus că nu. Iar felul în care au improvizat e chiar impresionant“, a spus el.

VEZI AICI O GALERIE FOTO CU SIMULAREA INTERVENŢIEI

Actorul, care a îmbrăcat până acum în filme de trei ori uniforma de poliţist şi de şapte ori pe cea de miliţian, nu poate să spună care dintre roluri i-a plăcut cel mai mult, pentru că „fiecare a venit cu provocarea lui“. Totuşi, nu şi-a putut ascunde zâmbetul când a povestit cum „a adunat fetele de pe feleac“ în perioada în care se pregătea pentru rolul din „Noro“. „Personajul meu avea un copil cu handicap şi, pentru a avea grijă de el, şi-a luat doar ture de noapte“, a explicat el împrejurările raziei.

Poliţiştii deştepţi din filmele lui Vişan

Pe vremea miliţiei, îşi aminteşte actorul, a oprit odată maşina pe loc nepermis. „Eram cu cineva în maşină, ne certam, şi am oprit să coboare respectiva persoană. Atunci s-a apropiat de mine un miliţan tânăr, care m-a întrebat, foarte respectuos, de altfel, <<ştiţi ce greşeală aţi făcut?>>“. I-am răspuns că ştiu şi i-am mai spus doar atât: <<Măi băiete, până acum am jucat de cinci ori roluri de poliţist şi pe toţi i-am făcut deştepţi>>. <<Să trăiţi!>> mi-a răspuns el şi m-a lăsat să plec“, povesteşte actorul.
Făcând o paralalelă între poliţişti şi actori, Dorel Vişan a spus că deşi nu pare, cele două profesii au un lucru important în comun: „atât unul cât şi celălalt trebuie să înţeleagă de ce este ceea ce este“.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite