Cluj: Directorul şcolii Didactica Nova judecat în cazul fraudării bacalaureatului va fi eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul şcolii Didactica Nova, Dorel Avram, judecat, alături de alţi trei profesori, în dosarul fraudării examenului de bacalaureat din Cluj, va fi eliberat, după ce Curtea de Apel Cluj a admis, miercuri, recursul acestuia împotriva menţinerii stării de arest.

Curtea de Apel Cluj a judecat, miercuri, recursurile formulate de directorul şcolii Didactica Nova, Dorel Avram, şi de profesorul universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Ilie Cornoiu, împotriva unei decizii a Tribunalului Cluj care a dispus menţinerea arestului în cazul celor patru profesori arestaţi în dosar.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Dănilă Adrian, a declarat corespondentului MEDIAFAX că instanţa a admis recursul lui Avram şi a dispus înlocuirea măsurii arestării cu interdicţia de a nu părăsi localitatea.

Sentinţa Curţii de Apel este definitivă.

În cazul lui Cornoiu recursul a fost respins, astfel că acesta va fi judecat în continuare în stare de arest, iar ceilalţi doi profesori arestaţi nu au făcut recurs.

Conform unui comunicat de presă transmis, în 14 septembrie, de DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ioan Rus, director al Grupului Şcolar "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca, Ioan Văidăhăzan, director adjunct la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Cluj-Napoca, Ilie Cornoiu, profesor universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj şi consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, Dorel Avram, director al Grupului Şcolar "Didactica Nova" şi director adjunct la Liceul "Victor Babeş" din Cluj-Napoca.

Ioan Rus este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, de două infracţiuni de dare de mită, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, complicitate la sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată.

Văidăhăzan este judecat pentru luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată, în timp ce Cornoiu este acuzat de luare de mită în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată, iar Avram - de trafic de influenţă în formă continuată.

În total, în acest dosar au fost trimise în judecată 20 de persoane.

În 14 iulie, Tribunalul Cluj a hotărât arestarea preventivă a lui Ioan Rus şi Ioan Văidăhăzan, pentru 29 de zile, respectiv pentru 20 de zile. Dorel Avram a fost arestat în 28 iulie, prin decizia Curţii de Apel Cluj, pentru 20 de zile, iar Ilie Cornoiu a fost arestat în 20 august, prin hotărârea Tribunalului Cluj, pentru 29 de zile.

În 15 septembrie, judecătorii Tribunalului Cluj au verificat legalitatea şi temeinicia menţinerii arestării preventive în cazul celor patru profesori trimişi în judecată, de DNA Cluj, pentru fraudarea bacalaureatului în 2009 şi 2010 şi au decis menţinerea arestului, măsura fiind atacată cu recurs.

Dosarul este judecat de Tribunalul Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite