Cluj: Derapaj controlat cu mini-bolizi în mall (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii pot urmări, în Iulius Mall, astăzi şi mâine, de la 14.00 la 19.00, un campionat de drift pentru maşinuţe. 30 de pasionaţi de „sportul cu telecomandă“ din toată ţara s-au strâns, la Cluj, pentru a-şi etala bolizii în miniatură. Preţul unei astfel de maşinuţe începe de la circa 150 de euro şi ajunge la mii de euro.

Derapajele controlate, bolizii în miniatură şi un DJ care întreţine atmosfera sunt ingredientele unui show de zile mari în centrul comercial din Gheorgheni. Deşi concursul se desfăşoară în miniatură, concentrarea şi îndemânarea piloţilor se ridică la standardele unui campionat de drift real. Azi au loc calificările, iar mâine se va decide care este cel mai bun pilot din ţară. Cursele au loc pe un circuit amenajat lângă fântâna arteziană de la intrarea în complex.

„Concursul se desfăşoară exact după regulile reale de la un campionat de drift, cu punctaje şi penalizări. Azi vor avea loc antrenamente, deoarece te obişnuieşti destul de greu cu traseul, iar mâine vor avea loc etapele finale, concursul propriu-zis”, ne-a explicat Andrei Suciu, unul dintre organizatori.

image

Potrivit acestuia, începând de anul viitor se doreşte înfiinţarea unui campionat naţional de drifturi destinat maşinilor telecomandate. Suciu a mai spus că în viitor va există până şi un club al pasionaţilor de acest sport, la Palatul Copiilor din Cluj-Napoca.

Tată şi fiu, pasionaţi de drifturi în miniatură

Clujenii vor avea posibilitatea să vadă, azi, maşinile ale căror preţuri pleacă de la 600 de lei şi ajung să la mii de euro. Nu sunt mulţi cei care ajung să investească atâţia bani într-o jucărie, însă pasionaţii spun că e vorba de mai mult decât atât. În această postură sunt Paul (43 de ani) şi Mihai Lupan (14 ani), tată şi fiu. „Sunt pasionat de acest sport, încă de pe vremea când aveam vârstă lui (a fiului său, n.r.). Am venit din Bucureşti pentru a concura la Cluj”, ne-a spus Paul Lupan.

Bărbatul ne-a explicat că, în unele cazuri, e mult mai greu să conduci o maşină telecomandată, să pui frâne şi să iei curbe în viteză decât la volanul unei maşini reale. „Reflexele de la picioare trebuie să le ai în mâini. E foarte real, atâta doar că totul se întâmplă în miniatură”, a povestit acesta.

image

Premii mari într-un sport nepromovat

Potrivit lui Andrei Suciu, pentru prima dată în istoria automodelismului din ultimii 20 de ani, acest sport a reuşit să atragă printre sponsori companii de mare notorietate. „E prima competiţie din ultimii ani, unde premiile sunt mari, depăşesc 3.000 de euro“, a completat Suciu.

Ce se întâmplă mâine

Duminică, între orele 14.00 – 19.00, va avea loc finala, când se vor întrece cei mai performanţi drifteri de maşinuţe radiocomandate din oraşe precum Cluj, Bucureşti, Târgu Mureş, Braşov, Iaşi etc.  Concursul va debuta în oraşul de pe Someş, însă organizatorii sunt hotărâţi să organizeze în lunile următoare etape ale campionatului în Oradea sau Braşov.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite