Cluj: Degustare de bere la Centrul Cultural German

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Cultural German din Cluj-Napoca a marcat azi începutul vacanţei de vară printr-o degustare de bere şi o prelegere despre cultura berii ţinută de Thomas Emmerling, reprezentantul firmei Veldensteiner.

Curtea interioară a Centrului Cultural German a găzduit, în această după-amiază, o degustare de bere. "E primul eveniment de acest gen pe care îl organizăm. Ne-am întâlnit cu Thomas Emmerling, reprezentantul unei firme germane de bere, ne-a plăcut ideea sa de a face o degustare şi am hotărât să încheiem astfel activităţile culturale din acest an universitar", explică directorul adjunct al centrului Cultural German, Ildiko Suranyi.

image

Musafiri au fost partenerii Centrului, nemţi de la Forumul German Cluj, dar şi studenţi. Acestora Thomas Emmerling, un neamţ din Nürnberg stabilit în Transilvania, le-a prezentat diverse tipuri de bere, dar şi diferenţele dintre berea românească şi cea germană,. A subliniat că producătorii  nemţi respectă întocmai legea germană a purităţii berii, care datează de aproape 500 de ani. "După o zi lungă şi caldă, o bere rece este mai mult decât binevenită", afirmă Emmerling. Acesta distribuie unul dintre cele mai renumite soiuri de bere nemţească, aducând în inima Transilvaniei cultura berii germane.

image

Berea a fost însoţită şi de o porţie de cârnăciori prăjiţi. Evenimentul s-a încheiat cu vizionarea, în direct, a deschiderii oficiale a Campionatului Mondial de Fotbal pentru femei, competiţie care se bucură de o mare apreciere printre nemţi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite