Cluj: Cuibuşorul de nebunii al profesorului Parpucea, primit de la administratorul căminului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul căminului studenţesc Economica 1 din Cluj-Napoca şi-a dat, în această seară, demisia. Decizia administratorului vine ca urmare a scandalului iscat în jurul profesorului Ilie Parpucea, filmat cu o cameră ascunsă în timp ce-i făcea avansuri unei studente pentru a-i da notă de trecere.

Imaginile au fost filmate de o studentă din anul III la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, care i-a cerut profesorului ajutor pentru a trece un examen greu, la care picase deja de cinci ori, într-o cameră a căminului studenţesc Economica 1.

Decanul FSEGA, prof. Dumitru Matiş, a confirmat că administratorul căminului Economica I, Ileana Filip, şi-a dat în această seară demisia. „Camera din cămin a primit-o ilegal. Acest lucru demonstrează şi demisia administratorului din această seară. Se pare că administratorul Ileana Filip i-a facilitat profesorului Parpucea obţinerea unei camere, fără aprobarea noastră", a declarat decanul.

Potrivit decanului, ceea ce a făcut administratorul căminului contravine regulamentului, care prevede ca în căminul studenţesc să fie cazaţi, pe lângă studenţi, doar asistenţii universitari. „Profesorii au salarii mai mari. Aceştia îşi pot închiria o garsonieră sau pot să stea la hotel, dacă nu sunt din Cluj“, a adăugat Matiş. Decanul FSEGA Cluj a mai precizat că profesorul Parpucea a beneficiat, cu ajutorul administratorului, de una dintre camerele de protocol, în care erau cazaţi, de regulă, profesori veniţi din străinătate. „Practic, administratorul Filip a făcut un abuz, a dat o cameră fără acordul nostru“, a concluzionat Dumitru Matiş.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite