Cluj: Consilierii locali ai UDMR au părăsit şedinţa CL din cauza plăcuţei de la statuia lui Matia Corvin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali ai UDMR Cluj au părăsit, azi, şedinţa Consiliului Local, în semn de protest faţă de amplasarea plăcuţei cu un citat al lui Nicolae Iorga pe statuia lui Matia Corvin din Cluj-Napoca. Aceştia se gândesc chiar să rupă coaliţia locală cu PD-L.

Consilierii UDMR sunt nemulţumiţi de amplasarea unei plăcuţe cu un citat din Nicolae Iorga pe statuia lui Matia Corvin din centrul oraşului. „Comunitatea maghiară e îngrijorată şi am avut impresia că ne-am întors în anii '90. Nu cred că mai avem nevoie de aşa ceva într-un oraş care doreşte să devină Capitală Culturală Europeană. În semn de protest faţă de asumarea moştenirii politice a lui Funar părăsim şedinţa", a spus consilierul local Csoma Botond, adresându-i-se primarului Clujului Sorin Apostu, la începutul şedinţei.

La scurt timp, cinci consilieri locali ai UDMR, inclusiv viceprimarul Laszlo Attila, s-au ridicat şi au părăsit sala de şedinţă.

Csoma Botond, totdată şi liderul grupului de consilieri UDMR din CL Cluj-Napoca, a mai declarat că având în vedere situaţia se gândeşte la viitorul coaliţiei locale cu PDL. „Nu ştiu ce rost mai are să fim alături de PD-L dacă avem asemenea surprize, pe şest, peste noapte pun o plăcuţă ilegală care reprezintă din punct de vedere politic continuarea moştenirii politice a lui Funar. Nu ştiu dacă mai are rost să răzbim în această coaliţie. Colaborarea este foarte dificilă", a afirmat Csoma Botond.

Tot azi, în jurul orei 15.00, un grup de tineri maghiari, îmbrăcaţi cu tricouri albe şi având imprimată statuia lui Matia Corvin, au depus o listă cu peste 13.000 de semnături de susţinere a amplasării de plăcuţe în limba maghiară la intrările în Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite