Cluj: Cetăţeanul francez judecat pentru pedofilie a cerut să fie audiat prin video-telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţeanul francez care este judecat pentru pedofilie după ce a fost prins de poliţişti în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu doi adolescenţi, într-o cameră de hotel din Dej, a cerut azi Curţii de Apel Cluj să fie audiat prin video-telefon din Franţa, de teama autorităţilor din România.

La Curtea de Apel Cluj a avut loc, astăzi, un nou termen în apelul înaintat de cetăţeanul francez Thierry Fayard şi de procurori împotriva unei decizii a Tribunalul Cluj care îl condamnase la un an şi şase luni de închisoare cu executare, pentru pedofilie, transmite corespondentul Mediafax. Avocatul lui Thierry Fayard a cerut instanţei ca acesta să fie audiat prin video-telefon întrucât francezul refuză să vină în România de teama autorităţilor. Judecătorii nu au admis cererea, astfel că Thierry Fayard va trebui să se prezinte la următorul termen.

La acest termen, avocatul lui Fayard a depus la dosar şi o recomandare din partea unui inginer angajat la NASA, care îl laudă pe francez pentru calităţile sale de astronaut. Alături de această recomandare, avocatul lui Fayard a mai depus alte câteva zeci de recomandări din partea unor pictori sau a altor persoane care îl cunosc pe acesta, dar şi a părinţilor altor copii care s-au lăsat fotografiaţi de francez pentru realizarea unor fotografii artistice. Următorul termen a fost stabilit pentru 18 martie 2011.

Cetăţeanul francez, profesor doctor în astronomie, a fost arestat, în februarie 2009, după ce a fost prins de poliţişti în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu doi adolescenţi, într-o cameră de hotel din municipiul Dej, acesta deţinând mai multe înregistrări cu minori, cu caracter obscen. Ulterior, bărbatul a fost eliberat şi a plecat din România.

Potrivit Poliţiei Române, bărbatul, în vârstă de 49 de ani, a fost depistat în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu doi minori, unul în vârstă de 15 ani şi altul de 16 ani, ambii elevi.

Anchetatorii au constatat că, în perioada martie 2008 - februarie 2009, cetăţeanul francez s-a deplasat, de mai multe ori, în municipiul Dej unde, în schimbul unor sume de bani sau a unor bunuri scumpe, a întreţinut raporturi sexuale cu mai mulţi minori. De asemenea, el a produs materiale cu caracter obscen în vederea răspândirii lor, poliţiştii descoperind mai multe înregistrări cu caracter obscen în care apar minori.

Iniţial, Judecătoria Dej l-a condamnat pe cetăţeanul francez Fayard Thierry Hubert Marie la trei luni de închisoare cu executare, iar sentinţa a fost atacată cu recurs atât de procurori, cât şi de inculpat. Recursul a fost judecat de magistraţii Tribunalului Cluj, care au admis recursul procurorilor şi l-au condamnat, în luna martie 2010, pe cetăţeanul francez la un an şi şase luni de închisoare cu executare, pentru pedofilie. Sentinţa a fost atacată cu apel atât de cetăţeanul francez, cât şi de procurori.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite