Cluj: Cei doi tineri judecaţi pentru jaful de la Banca Transilvania rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi tineri judecaţi pentru jaful din februarie 2009 de la o filială a Băncii Transilvania din Cluj-Napoca rămân în arest, după ce Curtea de Apel Cluj a admis astăzi recursul procurorilor la decizia de eliberare a acestora.

Curtea de Apel Cluj a judecat astăzi recursul procurorilor împotriva unei sentinţe a Tribunalului Cluj prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestării celor doi tineri judecaţi pentru jaful din februarie 2009 de la o filială a Băncii Transilvania din Cluj-Napoca, Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, cu interdicţia de a părăsi localitatea, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat că instanţa a admis recursul Parchetului şi a dispus ca Andrei Hosu şi Bogdan Baciu să rămână în arest. Decizia este definitivă.

În 13 februarie 2009, o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca a fost jefuită, iar hoţii au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro. Două persoane înarmate, care purtau cagule, au intrat în bancă, l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele. Banii au fost furaţi din casierie, anchetatorii constatând că nu s-a tras niciun foc de armă.

Presupuşii autori ai jafului au fost prinşi, în 19 ianuarie 2010, în urma unor percheziţii făcute de echipaje ale IPJ Cluj şi ale Direcţiei de Operaţiuni Speciale ale Poliţiei. Cei doi suspecţi, Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, au fost reţinuţi în aceeaşi zi şi ulterior arestaţi, ei fiind trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru tâlhărie. Recursul s-a judecat la Curtea de Apel Cluj, unde cei doi tineri au cerut să fie eliberaţi de 8 Martie, drept cadou pentru mamele lor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite