Cluj: Cei 10.000 de sindicalişti aşteptaţi la protestele de azi au fost doar 500

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul organizat azi la Cluj de cele mai importante confederaţii sindicale - BNS, CSDR, CNSLR – ”Frăția” şi CNS Cartel Alfa nu a reuşit să adune mai mult de 500 de oameni în Piaţa Lucian Blaga.

Mitingul a început la ora 14.00, protestele fiind îndreptate împotriva prevederilor noului Cod al Muncii (al cărui proiect a fost aprobat deja de Guvern) care, potrivit sindicaliştilor, îi tranformă pe angajaţi în sclavi. S-au scandat lozinci împotriva Guvernului, a Primului Ministru şi a Preşedintelui, preferata mulţimii fiind „Ăla mic şi ăla chior şi-au bătut joc de popor“. La un moment dat, liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a remarcat la microfon că la manifestaţie participă şi preşedintele PSD Cluj, Mircea Jorj.

image

Circulaţia nu a fost închisă în Piaţa Lucian Blaga pe parcursul orei în care sindicaliştii au manifestat aici, ci doar pe străzile pe care protestatarii au pornit în marş spre Prefectură, în jurul orei 15. Când a început marşul, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor se aflau în jur de 1.000 de persoane, cu jandarmi, poliţişti şi oameni care asistau de pe margine cu tot.
După ce au ajuns în faţa Prefecturii, o delegaţie a sindicaliştilor s-a întâlnit cu prefectul Florin Stamatian. Restul protestatarilor au mai strigat câteva lozinci, după care şi-au împachetat bannerele şi steagurile şi au plecat. Liderii sindicali au anunţat continuarea protestelor cu o grevă de avertisment de două ore pe 8 martie, ziua în care Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament pentru noul Cod al Muncii. De asemenea, confederaţiile sindicale au anunţat că sindicaliştii vor intra în grevă generală din prima zi în care Preşedintele primeşte pentru promulgare noul Cod al Muncii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite