Cluj: Cea mai râvnită carte la Târgul „Gaudeamus“, un volum despre mitropolitul Bartolomeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titlul de „cea mai râvnită carte" la cea de-a XII-a ediţie a Târgului „Gaudeamus", desfăşurat, de miercuri şi până duminică, la Cluj-Napoca, a fost câştigat de volumul „Dragostea şi vântul. Glose la Memoriile lui Valeriu Anania", de Aurel Sasu.

Potrivit organizatorilor, târgul de carte a fost vizitat de aproximativ 18.000 de persoane, informează Mediafax. „Numărul vizitatorilor Târgului de Carte «Gaudeamus» Cluj a depăşit recordul de participare înregistrat la ediţia din 2010. Programul manifestărilor a cuprins peste 30 de evenimente, lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu scriitori şi oameni de cultură, sesiuni de autografe. Cea mai râvnită carte a târgului a fost «Dragostea şi vântul. Glose la Memoriile lui Valeriu Anania», de Aurel Sasu, carte publicată de Editura Eikon din Cluj-Napoca", se arată în comunicat.

Pe baza votului publicului, locul întâi al Trofeului „Gaudeamus" a fost obţinut de Editura Humanitas, locul al doilea, de Editura Eikon şi locul al treilea, de Editura RAO. De asemenea, Premiul Educaţia a fost obţinut de Academia de Studii Economice din Bucureşti, iar Miss Lectura a fost desemnată Kőlő Orsolya, absolventă a Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" (UBB).

Organizatorii târgului au precizat că fondul de carte colectat în urma donaţiilor din partea vizitatorilor şi expozanţilor, în cadrul proiectului „Cărţile se întorc acasă", a totalizat 3.200 de volume. Cărţile au fost donate bibliotecilor publice rurale din comunele Apahida şi Ţaga, judeţul Cluj, şi Nadeş din judeţul Mureş.

Preşedinte de onoare al ediţiei a fost scriitoarea Ruxandra Cesereanu.

Târgul „Gaudeamus" a avut loc în perioada 13 - 17 aprilie, într-un pavilion expoziţional amplasat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi a fost organizat de Radio România în parteneriat cu Radio Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite