Cluj: Burse de 127.000 de lei oferite de Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” va acorda, prin concurs, pentru anul şcolar şi universitar 2010-2011, 48 burse destinate elevilor de liceu, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, fondurile totale alocate fiind de 127.700 de lei.

Bursele se acordă pe o perioadă de nouă luni, iar pentru doctoranzi de 12 luni, începând cu 1 octombrie 2010, termenul limită pentru depunerea dosarelor fiind 10 octombrie.

"Fundaţia «Mitropolitul Bartolomeu» va acorda, prin concurs, pentru anul şcolar şi universitar 2010-2011, un număr de 48 burse destinate elevilor de liceu, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Fondul alocat pentru bursele anului şcolar şi universitar este de 127.700 lei", se arată într-un comunicat de presă transmis de Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu”.

Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei, se vor acorda 18 burse pentru elevii de liceu, de 200 lei/lună, 20 burse pentru studenţi, de 300 lei/lună, opt burse de cercetare pentru masteranzi, de 300 lei/lună, şi două burse de cercetare pentru doctoranzi, de 500 lei/lună.

"Doctoranzii şi masteranzii care vor aplica pentru una din cele zece burse scoase la concurs vor trebui să prezinte un proiect de cercetare pe o temă dintr-unul din domeniile propuse: teologia şi interpretarea ştiinţelor de astăzi, teologia şi bioetica, teologia şi artele. Bursele se adresează tinerilor merituoşi, indiferent de confesiune sau etnie, care se remarcă prin rezultate deosebite la învăţătură, dar cu posibilităţi materiale reduse", se subliniază în comunicat.

Rezultatele finale ale concursului se vor afişa în 18 octombrie.

Fundaţia "Mitropolitul Bartolomeu" s-a înfiinţat în anul 2008, din iniţiativa mitropolitului Clujului, IPS Bartolomeu, şi a acordat până acum 59 de burse unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de 139.000 lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite