Cluj: Basme pentru copii cu autism la Bibiloteca Judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” lansează mâine un proiect destinat copiilor cu autism, „Călători în lumea basmului“, cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului.

Scopul proiectului, relizat în parteneriat cu Asociaţia Autism Transilvania, este de a contribui la formarea unor conduite şi atitudini care să ducă la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor autişti şi a familiilor din care provin, precum şi la integrarea socială a acestora. Proiectul urmăreşte şi stabilirea unei relaţii de intermediere între terapeuţi, educatori şi copii cu tulburări din spectru autist. Organizatorii propun o serie de activităţi (lectură urmată de o parte practică: modelaj, desen, muzică), coordonate de bibliotecari, terapeuţi şi educatori. Tematica va fi adaptată nevoilor copiilor cu tulburări din spectrul autist, punându-se accent pe folosirea unui limbaj clar şi concret şi a suportului vizual, extrem de important în modul de receptare a informaţiei de către aceşti copii.

Întâlnirile vor avea loc săptămânal, în cadrul Secţiei pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, Calea Dorobanţilor, nr. 104. La întâlniri vor participa şi elevi de la grădiniţele, respectiv şcoala care au copii autişti integraţi în învăţământul de masă. Unele din aceste activităţi vor fi înregistrate, cu scopul de a fi utilizate în cadrul proiectului de cercetare numit „Intervenţia mediată de fraţii şi surorile copilului cu TSA“.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite