Modernizarea liniilor de tramvai se va face cu 24 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de licitaţie a finalizat procedura de atribuire a contractului de execuţie pentru obiectivul "Modernizarea liniei de tramvai pe tronsoanele Mănăştur - Piaţa Gării - bulevardul Muncii" din Cluj-Napoca. Lucrările vor fi executate de consrţiul de firme Swietelsky Baugesellschaft mbH - Astalrom - Euroconstruct - Transferoviar Grup.

Pentru această licitaţie s-au depus șapte oferte de către: Alpine SA, Balzola Construcții SRL, ISAF - societatea de semnalizări și automatizări feroviare SA, Mari-Vila COM SRL, Martin Rose Romania, Societatea de Construcții în Transporturi București SA și SWIETELSKY Baugesellschaft mbH - Astalrom - Euroconstruct - Transferoviar Grup.

Dintre oferte s-au calificat numai două, respectiv cea a ISAF, în valoare de 111.188.845 de lei și cea a asocierii SWIETELSKY Baugesellschaft mbH - Astalrom - Euroconstruct - Transferoviar Grup, în valoare de 104.022.863,41 de lei. Oferta căştigătoare a fost declarată cea a asocierii SWIETELSKY Baugesellschaft mbH - Astalrom - Euroconstruct - Transferoviar Grup, în valoare de 104.022.863,41 de lei, adică circa 24 de milioane de euro.

Contractul se va semna după expirarea termenului de 10 zile pentru eventuale contestaţii, urmând ca lucrările să fie demarate concomitent pe cele două sectoare ale obiectivului de investiţii, în cel mai scurt timp.

Finanţarea acestui proiect major de investiţii în infrastructură se realizează din fonduri europene nerambursabile, accesate de către Primăria Cluj-Napoca prin Programul Operaţional Regional, axa 1.1, destinată polilor de creştere.

Proiectul de modernizare a liniei de tramvai pe tronsonul Mănăştur -Piaţa Gării vizează modernizarea a 11,49 kilometri cale simplă tramvai, refacerea a 630 metri pătrați suprafaţă carosabilă şi refacerea a 10.732 de metri pătrați de strat de uzură, construirea a 12 peroane refugiu şi amenajarea a 3.200 metri pătrați spaţiu verde. Modernizarea liniei de tramvai pe tronsonul Piaţa Gării - bulevardul Muncii va consta în refacerea a 14,18 kilometri de cale simplă pentru tramvai, refacerea a 1.420 de metri pătrați de suprafaţă carosabilă, 370 metri pătrați de sistem rutier integral refăcut, 15.547 de metri pătrați de strat de uzură refăcut, 402 metri pătrați de spaţiu verde amenajat şi construirea a trei rampe acces.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite