Cluj: Adresele imobilelor ridicate cu încălcarea legislaţiei, postate pe site-ul Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Construcţiile ilegale nu vor mai putea primi dovada de luare în folosinţă, necesară întăbulării
Construcţiile ilegale nu vor mai putea primi dovada de luare în folosinţă, necesară întăbulării

Primăria Cluj-Napoca a postat, miercuri, pe site-ul instituţiei, adresele imobilelor care au fost ridicate fără respectarea autorizaţiei de construire în municipiu şi care nu vor primi dovada de luare în folosinţă, obligatorie pentru intabulare.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Cluj-Napoca, în urma unor verificări ale inspectorilor de la Direcţia de Urbanism s-au descoperit construcţii care figurau ca fiind case, dar care, în realitate, erau blocuri cu mai multe apartamente.

"Primăria a postat pe site-ul instituţiei situaţia cererilor de atestare a edificării unui imobil care au fost respinse, din motive de nerespectare a prevederilor autorizaţiei de construire. Niciunul dintre imobilele construite fără să respecte autorizaţia emisă de către Primărie nu va primi dovada de luare în folosinţă a imobilului, obligatorie pentru a putea intabula construcţia. Într-un caz, în urma verificării din teren, în loc de locuinţe colective, case, s-a găsit un bloc cu zeci de apartamente", se arată în comunicat.

Primarul Sorin Apostu a precizat că Primăria va începe procese împotriva posesorilor acestor dosare respinse de la primirea dovezii de luare în folosinţă, urmând să se solicite demolarea acestora.

Pe site au fost postate 13 construcţii care nu respectau autorizaţia de construire, acestea fiind primele cazuri semnalate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite