Cluj: 40 de tineri, prinşi în plasa drogurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţi şi elevi clujeni, printre care mai mulţi minori, sunt implicaţi într-un dosar instrumentat de DIICOT Cluj. În urma unei anchete de peste şapte luni, au fost identificaţi membrii unei reţele de trafic de droguri de mare risc. Unul dintre aceştia, Iulian Mircea Olt, este în arest.

În aprilie - noiembrie 2010, peste 40 de studenţi şi elevi, printre care mai mulţi minori, au cumpărat şi consumat de la membrii reţelei substanţe de mare risc. În rechizitoriu se arată că este vorba de deţinerea, consumul şi comercializarea de haşiş, skunk (cannabis), GHB (cunoscut şi ca „drogul violului"), psilocină (ciuperci halucinogene) şi mefedronă („sare de baie"). Capii reţelei - tineri cu vârste între 19 şi 23 de ani - îşi racolau clienţii prin barurile din Cluj, din rândul consumatorilor de „droguri legale". Locurile în care se vindeau cel mai frecvent astfel de substanţe sunt „La Ţevi Pub", „Paint Club" şi parcul I. L. Caragiale. Au fost trimişi în judecată Marian-Daniel Drângă (23 de ani), Emil-Octavian Olt (19 ani), Iulian-Mircea Olt (19 ani), Andrei Ormenişan (20 de ani) şi Radu-Ştefan Goguţă (19 ani).

Colaboratori sub acoperire

Într-una din declaraţiile lui Marian-Daniel Drângă se pomeneşte de vânzarea GHB („drogul violului") şi către studentul Ionuţ F. (20 de ani), care s-a sinucis în iunie 2010, aruncându-se de la etajul opt al Căminului 16 din Complexul Hasdeu.

În rechizitoriu se arată că gemenii Emil şi Iulian Olt au dezvoltat, în 2010, o „adevărată afacere" bazată pe comercializarea drogurilor de mare risc. În timpul percheziţiei din 15 noiembrie 2010 la domiciliul celor doi fraţi, s-au descoperit mai multe plicuri cu prafuri, fiole conţinând substanţe lichide, o seringă, precum şi o foaie de hârtie care conţinea „avantajele şi dezavantajele consumului de droguri".

Lucrătorii DIICOT au identificat peste 40 de tineri, dintre care mulţi minori, pe unii dintre aceştia cercetându-i în calitate de învinuiţi pentru deţinere şi consum de droguri de mare risc. Iulian-Mircea Olt a fost arestat preventiv şi urmează ca membrii reţelei de traficanţi să fie prezentaţi instanţei.

„Este un semnal de alarmă! Aproape 50 de tineri din Cluj, printre care mulţi minori, şi-au pus viaţa în pericol consumând droguri de mare risc. Personal, aş fi ales ca toţi membrii reţelei să fie arestaţi. Însă ce decide instanţa este un lucru sfânt", a precizat o sursă apropiată anchetatorilor.

Jurnalişti în dosar

În dosar sunt menţionaţi, ca şi cumpărători şi consumatori de droguri de mare risc, şi doi jurnalişti clujeni, care au fost audiaţi în acest caz: Tiberiu-Constantin Hrihorciuc şi Alexandru-Sabin Ripan. Împotriva celor doi nu s-a deschis însă acţiunea de urmărire penală.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite