25 de firme „se bat“ pentru reabilitarea drumurilor judeţene din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Responsabili a 25 de firme de construcţii din Transilvania au participat ieri, la sediul Consiliului Judeţean (CJ)  Cluj, la prezentarea ofertelor pentru contractarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene (DJ). Lucrările, care trebuie terminate în 2015, au fost evaluate la 363, 6 milioane de lei fără TVA sau la 18, 5 milioane de euro fără TVA.

DJ-urile care trebuie modernizate au fost împărţite în cinci loturi şi au o lungime de peste 432 de kilometri. Cele 25 de firme s-au asociat şi, în această formă, au depus 9 oferte pentru cele cinci loturi. Comisia CJ constituită în acest sens a verificat azi, în mare, documentele aduse de reprezentanţii societăţilor, iar zilele următoare inginerii din comisie vor controla, în detaliu, toate actele depuse de societăţi.

Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, spune că abia peste 2-3 săptămâni se vor cunoaşte cert firmele care vor lucra la reabilitarea DJ-urilor, iar lucrările propriu-zise trebuie să înceapă în toamnă. „În 20 de zile se va termina analiza inginerilor, se vor cunoaşte firmele care vor reabilita drumurile. Urmează apoi 10 zile de contestaţii şi o lună pentru efectuarea lucrărilor de proiectare", explică vicele CJ, Radu Bica.

El afirmă că, dacă nu vor fi contestaţii la licitaţii, la mijlocul lunii septembrie vor putea începe reabilitările. Principalele lucrări de modernizare şi reabilitare care se vor efectua vizează amenajarea de terasamente la fundaţia drumului, îmbrăcăminte cu beton, construirea de podeţe transversale şi laterale, amenajarea intersecţiilor la nivel etc. Pentru primul lot de DJ, oferta firmelor a fost de 94,1 milioane de lei, pentru lotul II, 50,2 milioane de lei, pentru lotul III, 66,2 milioane de lei, pentru lotul IV, 61,9 milioane de lei, respectiv pentru lotul V de drumuri, 61,8 milioane de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite