Cluj: Sindicaliştii cer amânarea concedierii a 850 de angajaţi Bechtel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul Transilvania solicită amânarea disponibilizărilor de la Bechtel cu încă 10 zile. Se speră ca, în răgazul astfel obţinut, să reuşească unele negocieri la Bucureşti, prin care statul să plătească firma constructoare astfel încât concedierile să nu mai fie necesare.

Potrivit sindicaliştilor, compania americană este pregătită să disponibilizeze peste 800 de angajaţi din totalul de aproximativ o mie. Cei care ar rămâne se vor ocupa în principal de conservarea lucrărilor. Solicitarea de amânare a concedierilor va fi transmisă către Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, iar în textul acesteia se precizează că „motivele care determină această solicitare sunt că, nici până în prezent, societatea nu a comunicat sindicatului, în calitatea sa de partener de dialog social, date privind stadiul activităţi preconizate a fi desfăşurate în continuare de către societate în cursul anului curent“.

În cele 10 zile sindicalişti au programată o întâlnire la Bucureşti cu ministrul transporturilor, cel al muncii şi parlamentari clujeni, în cadrul căreia speră să se obţină continuarea proiectului şi păstrarea angajaţilor. Potrivit reprezentanţilor Cartel Alfa există semnale potrivit cărora Guvernul doreşte continuarea lucrărilor pe tronsonul din zona Suplacu de Bărcău.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite