Încă două săptămâni de şantier la parcarea din Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările pentru mărirea parcării de lângă biserica Sfântul Mihail din Unirii se estimează a fi terminate spre finalul lunii.

Demarate la începutul lui august, lucrările din Piaţa Unirii, în urma cărora se vor reamenaja cele 120 de locuri de parcare, vor fi gata în câteva săptămâni.  Traficul rutier se desfăşoară acum cu mai multă lejeritate după ce lucrătorii de la RADP au turnat asfalt pe porţiunea de drum frezată săptămânile trecute.

În noua parcare se va intra şi plăti ca la parcările etajate construite în oraş. Taxarea se va face pe baza unor cartele, iar parcarea va fi dotată cu bariere. Tarifele vor fi cel mai probabil stabilite printr-o hotărâre a consiliului local. Următoarea şedinţă a deliberativului este programată pentru 26 august.
 
Autorităţile iau în calcul două variante pentru amplasarea intrărilor: prima, pe partea cu Diesel-ul, iar cealaltă variantă ar fi cu intrare pe partea cu Melody (caz în care va fi necesară înconjurarea pieţei).

Chiar dacă programul de lucru ar fi trebuit să se axeze pe orele de noapte, traficul rutier din timpul zilei a trebuit să fie deranjat, pentru o perioadă. „S-a încercat să se lucreze pe timpul nopţii pentru a deranja cât mai puţin traficul rutier din centrul oraşului. Din păcate a fost nevoie şi de frezarea asfaltului, ceea ce a încurcat puţin lucrurile. Se lucrează, însă, în principal în timpul nopţii”.

Citeşte pagina de internet a ziarului pentru a afla cât costă un loc de parcare, acum în centrul Clujului.

La Piaţa Unirii se lucrează şi pe hârtie

Deşi contribuie la reamenajarea zonei Piaţa Unirii, lucrările din această lună nu au legătură cu planul prezentat în urmă cu doi ani, când începeau şi lucrările pe Bulevardul Eroilor. Potrivit acelui proiect, arterele care flanchează biserica Sfântul Mihail (în stânga şi dreapta) ar urma să fie închise traficului rutier. Acest proiect nu a fost abandonat de municipalitate, potrivit reprezentanţilor acesteia, însă este nevoie, practic, de regândirea întregului sistem de circulaţie auto în zona centrală.

„Pentru asta sunt implicaţi reprezentanţi ai mai multor instituţii şi este un proces complicat. Proiectul nu a fost abandonat, se lucrează pe el, însă nu s-a stabilit până în prezent un termen limită până la care acesta să fie gata”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Oana Buzatu.

Cât costă acum un loc de parcare în centru
În ceea ce priveşte parcările, centrul este împărţit în două zone. Cea care include şi Piaţa Unirii este taxată cu:
1 leu /30 de minute,
2 lei/1 ora,
3,50 de lei/3 ore,
9,50 de lei/1 zi.

Taxa în parkingul etajat de lângă Primărie este:
0-30 de minute 1,50 de lei
31-60 de minute 2,50 de lei
(* De la o oră în sus, taxarea se face cu câte 50 de bani pentru fiecare jumătate de oră petrecută în plus).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite