Clubul unde bărbaţii au interzis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Rus (stânga), Daniela Cenan (centru) şi Andra Diaconu (dreapta) au creat la Cluj-Napoca un club doar pentru doamne
Laura Rus (stânga), Daniela Cenan (centru) şi Andra Diaconu (dreapta) au creat la Cluj-Napoca un club doar pentru doamne

Un cadru medical, un bioenergetician şi un psiholog au deschis la Cluj primul club destinat doar reprezentantelor sexului frumos cu scopul de a le învăţa să iasă învingătoare din orice situaţii.

Trei femei din Cluj-Napoca, Daniela Cenan (fost cadru medical), Laura Rus (bioenergetician) şi Andra Diaconu (psiholog), au pus bazele unui club destinat exclusiv doamnelor, unde acestea să se întâlnească, să ia parte la diverse cursuri sau la seminarii orientate spre nevoile femeii moderne, dar şi să se întâlnească cu celebrităţi. Noua organizaţie se numeşte „Donna Club", are sediul la parterul unui bloc din strada Drumul Sfântu Ion din cartierul clujean Mănăştur şi îşi propune să ajute femeile de toate vârstele. În acest club, bărbaţii nu au voie. „Donna Club" e varianta contemporană a fostului club „Intim", existent în centrul Clujului.

„Succesul nu are legătură cu înfăţişarea"

Ideea unei astfel de organizaţii nu e una nouă întrucât înainte de Revoluţia din 1989 exista în fiecare oraş câte un club destinat doar femeilor, unde doamnele socializau.

„Creierul" proiectului „Donna Club" este Daniela Cenan, o clujeancă ce a lucrat timp de 13 ani ca asistentă medicală, iar apoi a activat în domeniul construcţiilor. „Am învăţat că e foarte simplu să fii fericit. Asta am aflat-o după ce am trecut prin mai multe etape, însă atunci mi-ar fi fost de ajutor să ştiu unele lucruri. De acest travaliu vreau să le scutesc pe doamne. De aceea am deschis acest club pentru că vreau să le ajut pe femeile din ziua de azi să se cunoască mai bine şi să iasă învingătoare din orice situaţie. Am învăţat că succesul nu are legătură cu înfăţişarea sau produsele folosite, ci cu atitudinea adoptată!", este de părere Daniela Cenan, care coordonează clubul.

Clubul clujean va organiza cursuri tematice - în funcţie de ceea ce îşi doresc doamnele şi domnişoarele care se vor înscrie, va oferi servicii de consiliere în carieră şi consiliere psihologică, respectiv de bioenergie. „Vom organiza şi întâlniri cu femei celebre, din lumea mondenă, în ideea de a le oferi doamnelor modele de succes, femei care să le vorbească clujencelor de toate vârstele despre experienţa lor", adaugă Daniela Cenan.

Orientare în carieră

La acest club vor fi organizate seminarii legate de atitudinea în relaţii, gândirea pozitivă şi „arta de a asculta". „Nimic nu e întâmplător. Omul învaţă din viaţă, dacă nu, învaţă din boală şi dacă nu învaţă nici din boală, atunci învaţă din moarte pentru că şi moartea e o etapă. Mintea te poate duce unde nu credeai că vei ajunge. Mintea e energie", crede bioenergeticianul Laura Rus. Aceasta va susţine cursuri de bioenergie. A treia fondatoare a „Donna Club", psihologul Andra Diaconu, afirmă că se vor face şi întâlniri privind consilierea în carieră pentru adolescente, dar se vor oferi şi servicii de psihoterapie. „Un bărbat puternic va dori lângă el o femeie puternică. La fel şi un şef se va înconjura de subalterni buni", crede Elena Diaconu, mama psihologului, prezentă şi ea la deschiderea clubului.

Alături de ea era, la deschiderea clubului, şi un domn, Dorel Cordoş. „Pentru noi, bărbaţii contează aspectul unei femei, însă sentimentul stă la baza esenţei umane. Cum zicea şi Marin Preda, dacă dragoste nu e, nimic nu e. Într-o relaţie totul se bazează pe încredere şi răbdare. O bătrânică mi-a zis că îngăduinţa e vitală ca o relaţie să meargă şi mare dreptate a avut", spune Cordoş, 56 de ani, economist.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite