Club pentru şomerii clujeni, pe banii europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii clujeni vor primi consiliere în vederea angajării
Tinerii clujeni vor primi consiliere în vederea angajării

Tinerii şomeri din Cluj vor fi consiliaţi şi angajaţi în cadrul unui proiect din fonduri europene în valoare de peste 500.000 de euro. 200 de şomeri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani vor fi consiliaţi şi instruiţi gratuit pentru a deveni agenţi de pază, manageri de proiecte, inspectori de resurse umane, în cadrul unui „Job club”.

200 de tineri şomeri vor spera începând cu 1 ianuarie a anului viitor la un nou loc de muncă, prin intermediul unui proiect lansat azi de firma Expert Training, furnizor de formare profesională şi Agefnţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM Cluj). Tinerii şomeri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani vor primi consiliere şi vor putea avea acces la informaţiile necesare pentru găsirea unui loc de muncă în cadrul unui „Job club”, care va fi funcţional de la începutul lui 2011.

„Tinerii vor fi consiliaţi, instruiţi şi formaţi profesional, astfel încât şă-şi găsească un loc de muncă. Vor putea merge la «Job club» oricând vor dori pentru a obţine informaţii cu privire la numărul locurilor de muncă, vor învăţa cum să-şi facă un CV, să scrie o scrisoare de intenţie, cum să se prezine la un interviu etc”, a declarat Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

Îşi vor găsi un loc de muncă

Şomerii acceptaţi în program vor fi evaluaţi de către un psiholog, iar 100 dintre aceştia vor participa gratuit la cursuri de formare profesională în meserii precum agenţi de pază, project manageri, inspectori resurse umane, inspectori salarii, comunicare în limba engleză.

Jumătate dintre aceştia vor fi consiliaţi pentru deschiderea unei afaceri, dar vor participa şi la întâlniri cu agenţii economici. Proiectul are o finanţare nerambursabilă europeană care prevede angajarea obligatorie a 10 dintre beneficiari, însă managerii proiectului speră ca numărul acestora să fie dublu. Potrivit Angelei Negrean, managerul proiectului, în proporţie de 75% cursurile de formare profesională vor fi practice.

„Ne-am propus acest număr mai mic de beneficiari care să-şi găsească în mod obligatoriu un loc de muncă, din cauza situaţiei economice actuale. Noi sperăm, însă, ca numărul acestora să fie de 20. Beneficiarii vor face practică la firmele din domeniile menţionate. Job club-ul este în curs de amenajare”, a declarat Angela Negrean, managerul firmei Expert Training. 

Aceasta a precizat că şomerii vor fi selectaţi în program în funcţie de vechimea înregistrării lor în registrele AJOFM Cluj.

500.000 de euro, pentru şomeri

Proiectul, finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, are o valoare de 2.132.675 de lei ( aproximativ 500.000 de euro) şi se va derula pe o perioadă de doi ani. În judeţul Cluj sunt înregistraţi aproximativ 3.000 de şomeri cu vârste între 16 şi 24 de ani.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite