Cititorii cer pedepsirea vânătorului care a ucis fără milă două animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele a fost împuşcat cu sânge rece
Câinele a fost împuşcat cu sânge rece

Zeci de comentarii de incriminare s-au strâns la articolul publicat de Adevărul miercuri, care dezvăluie cum viaţa unei vulpi rănite a fost curmată cu bestialitate, la o partidă de vânătoare, animalul fiind lovit cu un lemn în cap de un vânător.

La scurt timp, acelaşi vânător a împuşcat cu sânge rece un maidanez care nu prezenta niciun fel de pericol. Vezi aici articolul

Potrivit legii protecţiei animalelor, bărbatul riscă între şase luni şi trei ani de închisoare. Cu toate acestea, după un an de la comiterea faptei, el se află încă în funcţie la AJVPS Cluj.

Mi-e ruşine cu acest individ care nu merită să aibă arma aia de vânătoare şi merită să plătească conform legii protecţiei animalelor. Ia gandiţi-vă dacă într-o zi are chef să împuşte câinele cuiva care se plimbă sau poate nimereşte un om”, spune Konstantin.

Un alt cititor ne-a transmis că abia aşteaptă ştirea când vânătorul se împuşcă singur în picior în pădure. „Promit că eu merg să-l ajut să nu se mai chinuie. Săracul”, a precizat cititorul.

Bestie cu chip de om

Un alt cititor ne-a transmis câteva întrebări, punându-şi problema de ce organele abilitate nu se sesizează. „Mişună printre noi, oamenii, bestii cu chip de om. A cataloga un asemenea specimen drept animal este un afront adus respectivului regn. Cunosc multe animale mai umane decât asemenea bestii cu chip de om. Respect pentru animale, pedepse drastice pentru asemenea bestii. Şi, în final, o întrebare, desigur retorică: de ce nu se auto-sesizează organele (poliţie, procuratură etc.)? Numai pentru că cele două victime sunt necuvântătoare?”, se întreabă Molar.

Se poate numi om, acest sălbatic? Dacă aş avea putere, aş da nişte legi pe măsură. Nu degeaba în trecut era legea <<ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte>>. O fi dormind bine acest dobitoc? Monstru cu faţă umană. Oare nu poate fi pedepsit? Să iscălim toţi o petiţie şi să îi fie retras permisul de vânătoare acestui sadic. Nu mama lui a născut un monstru, nu are nicio vină săraca şi nici copiii lui nu trebuie pedepsiţi pentru faptele lui. El să raspundă pentru atrocităţile înfăptuite”, este de părere Necula.

Cititorii i-au pus gând rău

Printre comentariile postate pe site-ul Adevărul, la articolul „Cruzimi incredibile la vânătoare”, trei dintre cititori i-au transmis vânătorului că îşi doresc să sfârşească şi el asemenea celor două animale pe care le-a omorât cu cruzime.

Dacă nu mi-ar fi teamă de legi şi de consecinţele lor, i-aş face exact la fel acestui criminal. Ticălosul trebuie să dea socoteală pentru faptele sale”, spune Violeta.

Lucian consideră că vânătorul Ştefan Toth „e o jigodie de om”. „Ar trebui să-şi găsească sfârşitul în aceeaşi manieră ca vulpea pe care a ucis-o”, spune acesta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite