Marga, despre ministrul Educaţiei: „La finalul mandatului meu i-am recomandat să se pună pe lecturi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectorul UBB Cluj spune despre actualul ministru al Educaţiei, clujeanul Cătălin Baba, că „a intrat repede într-un grup care l-a dat, între alţii, pe primarul arestat al Clujului" şi i-a recomandat să mai citească.

Andrei Marga susţine că plecarea lui Daniel Funeriu din fruntea Ministerului Educaţiei este o uşurare. Însă numirea clujeanului la Educaţie înseamnă, pentru Marga,continuarea stagnării învăţământului.

„Desigur că plecarea de la minister a unuia despre care toţi cetăţenii ştiau că nu are legătură cu domeniul (care nu a prezentat nici măcar diploma de bacalaureat) a fost o uşurare. Cu persoana la care vă referiţi în întrebare (n.r. Cătălin Baba) nu se va petrece decât continuarea stagnării educaţiei din România în forme depăşite, care vor degrada viitorul ţării", afirmă rectorul UBB Cluj, într-un comunicat de presă.

Andrei Marga mai zice că l-a sprijinit pe Cătălin Baba până la un moment dat şi i-a recomandat să mai citească pentru a fi mai bine pregătit. Baba nu i-a urmat sfatul şi, potrivit rectorului, a intrat „repede într-un grup care l-a dat, între alţii, pe primarul arestat al Clujului".

„Îmi sunt atribuite - pentru că au lucrat cu mine, cândva - multe persoane. Într-adevăr, dintre cei care au fost în preajma mea unii s-au ridicat la demnităţi, în România şi în alte ţări (S.U.A., Ungaria etc.). Unii sunt înalţi funcţionari internaţionali. Sunt mândru de evoluţia multora. (...) I-am sprijinit pe fiecare, încât, devreme, unii au devenit lectori, profesori şi conferenţiari, fără a mai lua în seamă vechimea. Pe unii nu i-am reţinut, însă, în jurul meu, căci aceştia fie trecuseră la alcool, fie plagiau, fie săvârşeau abuzuri, fie comercializau educaţia, fie toate la un loc. Persoana la care vă referiţi (n.r. Cătălin Baba) a fost consilier la minister, propus de ţărăniştii clujeni de atunci (1997). La încheierea mandatului meu, în 2001, i-am recomandat să se pună pe lecturi. Nu a făcut lecturi susţinute, iar faptul se observă în ceea ce a publicat. A intrat repede într-un grup care l-a dat, între alţii, pe primarul arestat al Clujului. O pregătire profesională slabă face omul instrumentabil. Este vorba aici de fapte consemnate în documente, nu de interpretări polemice", este părerea lui Andrei Marga legată de numirea lui Cătălin Baba ca ministru al Educaţiei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite