Cîrţu i-a adormit pe clujeni în apărare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin  Cîrţu Foto: Epa
Sorin Cîrţu Foto: Epa

Devenit celebru pentru felul în care ştie să organizeze apărarea, Sorin Cîrţu are cu CFR o medie de 1,8 goluri primite pe meci. Învins cu 5-3 de Vaslui, antrenorul de la CFR Cluj crede că a supraevaluat echipa şi se teme pentru meciul de la München de marţi cu Bayern din Liga Campionilor.

Patru ani şi şapte luni au trecut de la ultima partidă de campionat în care CFR Cluj a primit cinci goluri. În returul ediţiei 2005-2006, echipa clujeană era învinsă cu 5-1 la Petroşani, de Jiul, dar pe vremea aceea era o echipă care nu-şi propunea multe. Dacă în ultimii ani s-a remarcat ca o formaţie cu o organizare defensivă excelentă, acum este pe acelaşi loc într-un clasament al golurilor primite cu Victoria Brăneşti. 8 dintre cele 19 goluri încasate de clujeni au venit din momentul în care Cîrţu a preluat echipa, în etapa a VIII-a. Două cu Târgu-Mureş, unul cu „U" Cluj şi cinci cu Vaslui reprezintă „roadele" schimbării stilului lui „Sorinaccio".

Acesta a vrut în mod special să scape de această poreclă şi a imprimat la Cluj un stil ultraofensiv, dar în apărare au apărut găuri inadmisibile la acest nivel. După eşecul usturător din Moldova, clujenii se vor deplasa mâine la München, unde vor întâlni marţi vicecampioana Europei, Bayern, iar Cîrţu are extrem de puţin timp la dispoziţie pentru a mai regla gravele lacune din apărare. Antrenorul era dezamăgit după meci: „Îmi este greu să caracterizez meciul cu Vaslui. Nu poţi să oferi şanse unor jucători ca Wesley, Burdujan sau Adailton.

Până în minutul 26, am dominat meciul, dar a venit golul Vasluiului, după care la al doilea gol deja s-a rupt echilibrul. Mă aşteptam la un rezultat pozitiv, dar se pare că am supraevaluat echipa. Dacă ne gândim că vine meciul cu Bayern, e şi mai trist".

Şefii acoperă eşecul

Preşedintele Iuliu Mureşan a şocat cu o declaraţie. „Nu avem motive să luăm vreo măsură, pentru că Vaslui nu a fost mai bună decât noi. Îi felicit totuşi pentru victorie. Nu ştiu dacă mai avem şanse la titlu, e greu de spus", a fost concluzia şefului din Gruia.

Amenzi după meciul de la München

Deşi nu a făcut public acest lucru înaintea meciului important de pe „Allianz Arena", conducerea CFR va aplica sancţiuni pecuniare pentru meciul de la Vaslui. Fiecare titular va fi amendat cu 2.000 de euro pentru înfrângerea în faţa trupei lui Hizo, imediat după întoarcerea din Germania. Mai mult, jucătorilor le-au fost blocate salariile, până când echipa se va situa din nou în prima jumătate a clasamentului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite