Cluj: Circulaţia de coşmar ne arde la buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Circulaţia de coşmar ne arde la buzunar
Cluj: Circulaţia de coşmar ne arde la buzunar

Taximetriştii clujeni susţin că cele mai mari probleme cu care se confruntă sunt lipsa locurilor de parcare şi traficul TIR-urilor prin oraş. Potrivit taximetriştilor, în orele de vârf, din cauza aglomeraţiei, clujenii plătesc cu până la doi lei mai mult pentru o cursă.

Taximetriştii clujeni sunt de părere că o parte din problemele traficului din Cluj au fost rezolvate în decursul acestui an, însă susţin că se confruntă în continuare cu reale probleme, mai ales în zonele centrale sau cele cu acces pentru traficul greu.

„E mai puţin aglomerat faţă de anul trecut, însă probleme sunt tot timpul. Problema noastră cea mai mare e cea legată de lipsa locurilor de parcare. Cu adevărat problematice sunt zonele cu acces pentru traficul greu, precum Calea Baciului sau zona Iulius Mall”, a declarat Marian Radu, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Cluj-Napoca.

Trafic de coşmar, în condiţii meteo nefavorabile

Aceştia au explicat însă că, faţă de aceaşi perioadă a anului trecut, oraşul de pe Someş devine mult mai aglomerat în condiţii meteo nefavorabile. „Faţă de anul trecut avem mult mai multe curse, dacă plouă, chiar şi în condiţii de criză. În astfel de momente traficul devine foarte dificil”, a declarat Cornelius Drăgoi, taximetrist  la Napoca Taxi.

O altă problemă enunţată de taximetrişti, şoferii care „veghează” cel mai intens la traficul din oraş, este cea legată de maşinile care se ocupă cu curăţenia Clujului.

„E un lucru pe care nu-l înţeleg. De ce aceste maşini trebuie să iasă în trafic atunci când oraşul e cel mai aglomerat şi nu îşi fac treaba pe timpul nopţii? Nici nu vă daţi seama cât de mult încurcă circulaţia”, a spus şi Viorel Bande, un alt taximetrist clujean.

Taximetriştii vin cu soluţii

Marian Radu a precizat că o parte din problemele Clujului în ceea ce priveşte traficul ar fi soluţionate, în acest context, odată ce oraşul va beneficia de câteva centuri ocolitoare. Taximetriştii mai spun că o altă soluţie ar fi şi evitarea centrului, prin construirea  unui pasaj subteran.

Unii dintre aceştia cred că, în acest sens, primăria ar putea percepe o taxă pentru accesul în zona centrală a oraşului. „Dacă am avea o centură ocolitoare ar dispărea TIR-urile. Iar în ceea ce priveşte zona centrală, eu zic că ar trebui închisă. Sau pentru cei care vor să aibă acces, ar fi o soluţie perceperea unei taxe şi atunci s-ar circula mult mai bine”, a precizat Viorel Bande.

Mai mulţi bani

Potrivit taximetriştilor, în orele de vârf, din cauza aglomeraţiei, clujenii plătesc cu până la doi lei mai mult pentru o cursă, faţă de cât ar putea plăti dacă problema traficului clujean ar fi soluţionată. Aceasta se întâmplă din cauza staţionărilor dese.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite