Circa 150 de şcoli din judeţ nu au autorizaţie de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipe mixte de inspectori şcolari şi funcţionari ai Direcţiei de Sănătate Publică Cluj vor începe peste două săptămâni controalele prin şcolile şi grădiniţele judeţului.  Inspectorul şcolar general adjunct Peter Thunde spune că, deocamdată, circa 150 de unităţi de învăţământ din judeţ nu au aviz de funcţionare.

„Din 20 august vor începe verificările. În aceste zile terminăm situaţia cu şcolile şi vedem exact unde sunt probleme. Din datele actuale, circa 150 de şcoli şi grădiniţe nu au autorizaţie de funcţionare", explică adjunctul ISJ, Tunde Peter. Acesta mai spune că pe lista şcolilor fără autorizaţie de funcţionare se numără şi un liceu (Colegiul Naţional „Iulian Pop") şi patru grădiniţe din Cluj-Napoca. „Credem că  reparaţiile la cele cinci unităţi din oraş se vor termina până la începutul anului şcolar", adaugă inspectorul. Însă marea problemă o reprezintă acele unităţi şcolare din mediul rural unde apa nu este potabilă.

Potrivit unei statistici întocmite la jumătatea lunii trecute a DSP Cluj, în judeţ sunt 716 de unităţi de învăţământ (şcoli, licee, colegii, internate, grădiniţe). Adjunctul instituţiei Mihai Moisescu spune că 312 de unităţi şcolare din învăţământul de stat sunt autorizate, 212 sunt în curs de autorizare, iar 192 nu au acel aviz necesar funcţionării. Directorii de şcoli sunt cei care trebuie să anunţe la DSP dacă avizul sanitar de funcţionare a expirat, să spună care le sunt problemele şi să solicite o verificare la remedierea problemei. DSP face o programare şi apoi verifică şcolile şi grădiniţele.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite