Cinemateca TIFF aduce la Cluj cele mai bune filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinema Victoria
Cinema Victoria

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) organizează, între 27 octombrie - 22 decembrie, cea de-a doua ediţie a Cinematecii TIFF. În fiecare joi seară, de la ora 20.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca vor fi proiectate unele din cele mai importante producţii prezentate la ediţia 2011 a TIFF.

Documentare incendiare, drame tulburătoare, comedii fascinante fac parte din selecţia Cinematecii, iar organizatorii speră ca prin această iniţiativă, să aducă cinematografia în atenţia unui public din ce în ce mai numeros. Cinemateca TIFF Cluj continuă pe 3 noiembrie, cu unul dintre cele mai puternice filme ale lui 2010, "Never let me go/ Să nu mă părăseşti", ce aduce în prim plan actori precum Carey Mulligan (câştigătoare a unui premiu BAFTA şi nominalizată la Oscar), Andrew Garfield (cunoscut din filme precum "Boy A" sau "Red Riding") şi Keira Knightley (nominalizată la Oscar), urmând ca pentru ziua de 10 noiembrie organizatorii să pregătească o proiecţie specială a unui film... surpriză.

De asemenea, la Cinema Victoria, vor mai fi prezentate şi alte producţii de marcă, precum "The Way Back/ Drumul de întoarcere", în regia lui Peter Weir) care îl aduce pe actorul Dragoş Bucur în faţa publicului din România, într-unul dintre cele mai spectaculoase roluri din cariera sa, "Biutiful", în regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu, o dramă impresionantă cu Javier Bardem într-un rol care i-a adus o serie de nominalizări la cele mai importante premii (Oscar, BAFTA, etc) şi câştigarea Premiului pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes în 2010, sau "In a Better World/ Într-o lume mai bună", în regia lui Susanne Bier, film câştigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun film străin în 2011. Biletul de intrare la proiecţii costă 5 lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite