Cinema Victoria din Cluj va fi redeschis publicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinematograful Victoria din Cluj-Napoca va fi redeschis publicului după ce consilierii locali au votat ieri o hotărâre prin care acesta va fi preluat în administrare de Asociaţia Victoria Film, înfiinţată de organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi Comedy Cluj.

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat, marţi, cu majoritate de voturi, ca Cinematograful Victoria să fie preluat în administrare de Asociaţia Victoria Film, înfiinţată de organizatorii festivalurilor TIFF şi Comedy Cluj.

Conform proiectului aprobat de CL Cluj, în perioada următoare, Cinematograful Victoria va beneficia de o serie de investiţii, urmând ca în primăvară să fie redeschis publicului.

Potrivit directorului TIFF, Tudor Giurgiu, Cinematograful Victoria va fi deschis în partea a doua a lunii martie şi va continua tradiţia de a prezenta film european de bună calitate.

"Sperăm să punem la punct o operaţiune complexă de renovare, de schimbare a unor instalaţii, sala va fi dotată cu instalaţie digitală, vor fi spectacole gratuite pentru elevi, studenţi şi pensionari, vom aduce sala în circuitul clujean al cinematografelor", a spus Tudor Giurgiu.

Directorul Comedy Cluj, Sorin Dan, a declarat, la rândul său, că Cinematograful Victoria se va constitui într-o alternativă la proiecţiile comerciale din mall-uri.

Sorin Dan a afirmat că pasionaţii de film vor vedea la Victoria mai puţine filme comerciale de tip blockbuster, cinematograful urmând să se axeze pe filme de artă, pe filme de autor şi pelicule europene.

"Pe lângă cele două festivaluri, TIFF şi Comedy, care vor avea proiecţii şi la Victoria, cinematograful va găzdui şi microfestivaluri, de exemplu de animaţie, documentar sau film underground", a declarat Sorin Dan.

Conform directorului Comedy Cluj, la Victoria vor fi organizate zile dedicate cinematografiei diverselor ţări din Europa şi follow-up-uri la TIFF şi la Comedy. În rest, vor fi proiectate filme premiate la diverse festivaluri şi filme de cinematecă.

"Va fi un program diferit de cel al cinematografelor clasice. Victoria va fi un cinematograf pentru cinefili, nu doar pentru cunoscători, ci, în general, pentru iubitorii de film, va fi o alternativă la multiplexurile din mall-uri, la filmele comerciale, vom prezenta filme de artă, de cinematecă", a afirmat Dan.

Municipalitatea clujeană a reuşit să preia şi cinematografele Mărăşti şi Dacia, pe care intenţionează să le reintroducă în circuitul de film în 2012.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite