Cine este nigerianul care se bate pe un post de titular cu Claudiu Niculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anthony Nwakeme (22 ani) a lăsat de curând „Arieşul Turda“ şi a ajuns una dintre speranţele „U“. Face parte dintr-o familie cu 8 fraţi, e un dansator înnăscut şi din primii bani câştigaţi vrea să-şi cumpere un Range Rover.Despre fetele din România spune că „le place mult să se distreze“  

Anthony Nwakeme (22 ani) a venit în România pentru a juca la U, dar nu şi-a găsit locul la prima echipă şi a fost împrumutat la Arieşul Turda. NU s-a lăsat descurajat şi acum este este unul dintre jucătorii de bază ai „studenţilor”. Nigerianul a vorbit cu „Adevărul“ despre fotbalul românesc şi despre viaţa lui dincolo de fotbal.

Adevărul: Cum ai ajuns să concurezi cu Claudiu Niculescu pentru a fi titular, deşi ai început să joci in Liga I doar de anul trecut.
Tony: Da, Niculescu e un jucător foarte bun, iar eu nu cred că sunt unul dintre cei mai buni. Eu îmi fac doar treaba, iar dacă antrenorul decide să fiu titular, nu pot decât să mă bucur. Faptul că marchez se datorează şi colegilor care mă ajută foarte mult pe teren.

Adevărul: Jucătorii CFR spun că nu sunteţi destul de buni să terminaţi sezonul printre primele 5 locuri. Ce părere ai despre acest lucru?

Tony: Ei pot să spună orice, pentru că ne-au învins, aceasta este părerea lor. Să aşteptăm finalul de campionat să vedem ce se întâmplă, mai avem multe meciuri de jucat.

Adevărul: Cum ţi s-a părut gestul fanilor de a dona sânge pentru a putea cumpăra bilete la meci? Ai face un asemenea gest pentru o echipă?
Tony: Gestul fanilor a fost foarte frumos, ştiam că sunt alături de noi şi mă bucur că au fost în număr mare la meci. Şi eu aş face un asemenea gest dacă aş fi un susţinător înfocat.

„Îmi place să fiu liniştit, să nu am probleme cu nimeni”

Adevărul: De ce ai ales România?
Tony: Eu mi-am dorit să joc fotbal în Europa, am fost şi în alte locuri, pot spune că am vizitat mai mult Europa decât Africa, dar se pare că aici am reuşit. Îmi place mult în Europa.
Adevărul: Ai reuşit să înveţi limba?
Tony: Înţeleg româna, dar când trebuie să vorbesc o încurc cu italiana. Am stat un an în Italia şi vorbesc italiană, iar cele două limbi sunt asemănătoare. De aceea le încurc deobicei.
Adevărul: Cum îţi petreci timpul liber?
Tony: Nu fac foarte multe. După ce plec de la antrenament, merg direct acasă. Nu sunt un fan al cluburilor sau al vieţii de noapte, deşi multă lume credea acest lucru despre mine. Îmi place să fiu liniştit, să nu am probleme cu nimeni. Mai ies în oraş, dar destul de rar, de obicei stau acasă, ascult muzică şi dansez.

Adevărul: Se zvonea că ai fost dansator înainte să te apuci de fotbal, este adevărat?
Tony: Am început cu fotbalul la 10 ani, dar dansul este şi va rămâne un hobby. Nu am făcut parte din nicio trupă, dansez doar pentru mine şi prietenii mei.
Adevărul: Cu cine te înţelegi cel mai bine dintre colegi?
Tony: Cu Gaston Mendy, cu el mai ies în oraş.

O familie numeroasă

Adevărul: Mai ai fraţi sau surori?
Tony: Da, cinci fraţi şi trei surori.
Adevărul: Cei de la „U” Cluj îl monitorizează pe fratele tău şi spun că s-ar putea să vină din iarnă la echipă, tu le-ai spus despre el?
Tony: Am auzit şi eu. L-au văzut în meciul cu Gaz Metan din UEFA. El momentan joacă în Finalanda, dar sper să fim colegi.
Adevărul: Îţi ajuţi familia cu bani?
Tony: Da, câteodată.
Adevărul: Ce doreşti să faci cu banii pe care o să-i câştigi din fotbal?
Tony: Încă nu ştiu, vreau să joc bine în primul rând. Mi-ar plăcea ca în viitorul apropiat să îmi cumpăr un Range Rover, este maşina mea preferată.
Adevărul: Ai o iubită?
Tony: Nu, deoarece cred că acum este timpul să muncesc şi să îmi construiesc o carieră, restul vine pe parcurs.
Adevărul: Ce părere ai despre românce?
Tony: Fetele de aici sunt diferite de cele din Nigeria, le place mult să se distreze. Pentru mine toate fetele sunt la fel. Prefer să cunosc o persoană înainte de a-mi da cu părerea.
Adevărul: Ţi-ai invitat prietenii din Nigeria aici?
Tony: Nu, probabil o să-i invit când o să joc în altă ţară. Eu în schimb merg de fiecare dată când am vacanţă în Nigeria.
Îi place Real Madrid
Adevărul: Care este echipa ta preferată?
Tony: Real Madrid
Adevărul: Jucătorul preferat?
Tony: Ronaldinho
Adevărul: Unde ai vrea să joci în viitor?
Tony: Momentan mă simt bine la „U”, dar mi-ar plăcea să joc la o echipă din Franţa sau Spania.



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite