Cine este Bogdan Măgureanu, omul care a făcut legătura între interlopi şi politicieni la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Măgurean, alias Kamaz (foto stânga). Foto ebihoreanul.ro
Bogdan Măgurean, alias Kamaz (foto stânga). Foto ebihoreanul.ro

Bogdan Cristian Măgureanu,unul dintre inculpaţii din dosarul legat de referendum, este un tânăr de 25 de ani din oraşul sălăjean Şimleu Silvaniei, care şi-a extins, recent, afacerea - o firmă de pază - la Cluj-Napoca. El a luptat în competiţii de K1 şi a fost cercetat pentru mai multe scandaluri în Oradea, Alba şi Mamaia.   

În comunicatul DNA se arată că Măgurean este reprezentantul unei societăți comerciale de pază și protecție, în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni: cumpărare de influență, complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului prevăzută în art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni. Chiar dacă pe numele său există, în mai multe judeţe din ţară, mai multe dosare penale, în special pentru ultraj, în Sălaj, judeţul său de origine, Bogdan Măgureanu este aproape curat ca lacrima. Are o singură condamnare la un an de închisoare, şi aceea cu suspendare, pentru conducere pe drumurile publice fără permis. Condamnarea a fost dată în 23 martie 2012 de către Judecătoria Zalău.

VIDEO Fiul vitreg al ministrului Apărării, Dumitru Samson, a ieşit de la DNA Cluj după 8 ore de audieri

EXCLUSIV Şeful romilor din Cluj-Napoca, urmărit penal pentru că ar fi dus ţiganii de la Pata Rât la referendum


Dosare penale la Oradea şi Alba
În judeţele din zonă, însă, "notorietatea" lui Măgureanu, zis "Kamaz", este mult mai mare. El a ajuns în atenţia poliţiştilor bihoreni, spre exemplu, încă din 2008, când a fost implicat, alături de clanul ţigănesc Neguş, într-o bătaie la centrul comercial Lotus. Aşa s-a ales cu un dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Un dosar similar are şi la Alba, după ce anul trecut a bătut mai multe persoane într-o discotecă, altul fiind în lucru la Cluj, unde anul acesta a snopit în bătaie un bărbat, în toaleta unui club din oraş.

Scandal la Mamaia
Cel mai recent scandal în care a fost implicat a avut loc în urmă cu doar câteva zile, într-un club de fiţe din Mamaia. Măgureanu, împreună cu "ajutoare" din clanul Neguş, a sărit la bătaie cu un alt cunoscut interlop, din încăierare sălăjeanul ieşind, se pare, vizibil şifonat. Dincolo de scandalurile prin care s-a făcut remarcat, despre Bogdan Măgureanu se vorbeşte că ar fi în spatele unor alţi interlopi care ar provoca scandaluri în cluburi şi discoteci pentru a le cere, apoi, patronilor, taxe de protecţie.

S-a mutat la Cluj-Napoca
Măgureanu locuieşte la Şimleu Silvaniei, împreună cu mama sa, însă stă mai mult prin Cluj Napoca, acolo unde şi-a mutat, se pare, afacerile. Este cunoscut şi ca sportiv, după ce a încercat, pe rând, voleiul, culturismul, artele marţiale, încercând să intre şi în luptele de K1. La începutul anului trecut chiar a încercat să organizeze o gală K1 la Zalău, însă evenimentul nu a mai avut loc.

Clanul Neguş din Oradea, în „dosarul referedumul“

DNA Cluj: Atanasiu şi Samson au plătit interlopi să mobilizeze alegătorii cu nivel scăzut de educaţie să se deplaseze la vot VIDEO Teodor

Atanasiu la ieşirea de la DNA Cluj: Am calitatea de învinuit după ce am făcut o lovitură de stat să-l dăm jos pe Băsescu


Măgurean, legătura între politicieni şi interlopi

Chiar dacă este un "client" permanent al oamenilor legii, în vizorul DNA intră pentru prima oară, şi asta graţie "colabăratorilor" săi mai cunoscuţi. Este vorba despre fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, acuzat de DNA de fraudă la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit unui comunicat al DNA, "în cursul dimineţii de 29 iulie 2012, în înţelegere cu Atanasiu Teodor, Samson Dumitru a apelat la sprijinul învinuitului Măgurean Bogdan Cristian (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relaţii în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acţioneze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educaţie) iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localităţi de pe raza judeţelor Alba, Cluj, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Arad, Timiş grupuri de interlopi care să fie pregătiţi să intervină, la nevoie, în locaţiile unde se solicită sprijin. Măgurean Bogdan a acţionat în sensul celor stabilite, în condiţiile în care i s-a pus la dispoziţie un spaţiu din sediul organizaţiei PNL Cluj Napoca iar Samson Dumitru l-a pus în legătură cu mai mulţi lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în acelaşi scop. Măgurean Bogdan, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votanţii de pe raza acestor judeţe, cărora le-a transmis promisiunile făcute de învinuitul Samson Dumitru, constând în bani şi alte foloase materiale.Toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost îndeplinite la sfârşitul zilei de 29 iulie 2012 şi în zilele următoare, banii fiind transmişi lui Măgurean Bogdan de Samson Dumitru iar, pe de altă parte, Atanasiu Teodor, prin intermediar, a remis o sumă de bani învinuitului Grosu Gheorghe

Marius Nicoară, despre faptul că interlopii acţionau în sediul PNL Cluj: e un loc public, nu îi verificăm pe toţi care intră

Liderii PNL Cluj neagă că îl cunosc pe interlopul Măgurean

Nicoară susţine că Dumitru Samson a fost trimis de la Bucureşti să supravegheze referendumul de la Cluj
I s-au promis contracte
De asemenea, s-a mai stabilit că, în schimbul sprijinului acordat, învinuitul Samson Dumitru i-a promis învinuitului Măgurean Bogdan că va utiliza influenţa de care se bucură la nivelul ministerelor şi îi va influenţa pe funcţionari să acorde contracte firmei de pază şi protecţie reprezentate de Măgurean Bogdan" - se precizează în comunicatul DNA.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite