Cerşetorii vor munci în folosul comunităţii dacă nu vor avea bani de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerşetorii vor fi puşi la plată
Cerşetorii vor fi puşi la plată

Persoanele care sunt prinse cerşind în municipiul Cluj-Napoca vor fi obligate să presteze munci în folosul comunităţii, dacă nu vor avea bani să plătească amenzile date de poliţişti şi poliţiştii comunitari.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, marţi, un proiect de hotărâre care prevede şi cuantumul amenzilor pentru cerşetori, sumele fiind cuprinse între 50 şi 100 de lei.
"Cerşetoria se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 100 de lei sau prestarea de activităţi în folosul comunităţii. Sumele obţinute în urma practicării acestei activităţi se confiscă", se arată în proiectul adoptat de consilierii locali.

Salubrizare şi ecologizare

În referatul care însoţeşte documentul se arată că multe dintre persoanele prinse cerşind pe teritoriul municipiului nu pot achita amenzile, astfel încât reprezentanţii Primăriei au făcut demersuri la instanţele de judecată pentru înlocuirea amenzii cu muncă în folosul comunităţii.
"Instanţele au solicitat ca această sancţiune să fie menţionată într-o hotărâre de CL ca sancţiune alternativă cu amenda", a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.
Cerşetorii vor face acţiuni de ecologizare şi salubrizare sau vor planta flori şi arbuşti.
De la începutul anului au fost prinse 18 persoane care cerşeau îm municipiul Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite