Centura Vâlcele - Apahida va fi deschisă traficului în noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centura Vâlcele - Apahida
Centura Vâlcele - Apahida

Premierul Emil Boc, aflat în vizită pe şantierul centurii ocolitoare Vâlcele-Apahida, pe relaţia de est a oraşului, a dat din nou asigurări că şoseaua va fi deschisă traficului în noiembrie şi că lucrările sunt în grafic.

Aflat într-o vizită de lucru la Cluj, premierul a garantat că centura de est va fi dată în folosinţă în luna noiembrie, deşi o bună porţiune din aceasta, de aproximativ 800 de metri, unde au avut loc alunecări de teren , are mari probleme. Aici ar urma să se facă un drum ocolitor, pentru ca centura să poată fi deschisă traficului . Întreaga centură va fi gata abia  la sfârşitul lui iunie 2012  şi va scoate traficul greu care traversează municipiul.

Deşi într-o vizită anterioară, premierul a cerut autorităţilor locale să deschidă traficul la 1 noiembrie, (termenul iniţial era pentru data de 10 a aceleaşi luni), de această dată, Emil Boc s-a arătat ceva mai îngăduitor. "Când vine vorba de deschiderea traficului, prefer să dau ca termen luna noiembrie", a explicat Boc.

Centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia est , Vâlcele-Apahida, are o lungime de 23,7 kilometri, costurile lucrării depăşind 530 de milioane de lei. Lucrările au început în noiembrie 2006.

Licitaţie pentru tronsonul Gilău-Nădăşel

Tot astăzi, premierul a precizat că în curând va fi scos la licitaţie tronsonul Gilău-Nădăşel, parte a Autostrăzii Transilvania, de circa 9 kilometri. "Sper ca licitaţia să fie finalizată în această toamnă şi ca din primăvara anului viitor să fie demarate lucrările. Astfel, traficul greu din oraş, pe ruta Cluj-Zalău va fi şi el deviat",  a conchis Boc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite