Centura Clujului se poate surpa în orice moment (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii dă vina pe ploaie pentru stricăciunile de pe centura Vâlcele - Apahida. Radu Berceanu susţine că nu poate da asigurări că şoseaua va rezista condiţiilor meteo nefavorabile. Anul trecut, o parte din centura nefinalizată s-a surpat din cauza ploii.

Lucrarea de 150 de milioane de euro, inaugurată în urmă cu un an de premierul Emil Boc, dar închisă imediat după aceea din cauza faptului că o porţiune a noului drum s-a surpat, ar putea avea un viitor sumbru. Nici măcar ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, nu poate da asigurări că centura va rezista în faţa ploilor, aşa cum s-a întâmplat în luna august a anului trecut.

„S-a făcut un studiu iniţial, însă acolo (pe raza localităţii Gheorgheni, unde s-a surpat o porţiune a centurii, n.r.) apa s-a infiltrat în sol, iar acesta s-a transformat în nămol, alunecând. Nu pot avea garanţia că nu se va mai întâmpla“, a precizat Berceanu cu privire la cauza stricăciunilor.

Ploaia e de vină

Precipitaţiile sunt de vină atât pentru alunecările de teren şi întârzierile cu construcţia, dar şi pentru preţul care, în zona Vâlcele, ajunge la 12 milioane de euro kilometru.

„Dealurile pleacă în permanenţă pentru că solul e de aşa natură, că atunci când plouă alunecă straturile, unele peste altele. Au fost necesare lucrări cu totul şi cu totul ieşite din comun. De asta e şi aşa de scumpă, la preţ de autostradă. Preţul nu e neapărat în legătură cu kilometrul, e în legătură cu solul şi greutăţile legate de geologia zonei“, a spus ministrul.

image

La rândul său, Ion Pantelimon, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, a menţionat că întârzierile privind realizarea tronsonului din zona Vâlcele ţin de vremea nefavorabilă. „În zonă, în această primăvară şi vară  s-au înregistrat cele mai mari cantităţi de apă din ultimii 50 de ani“, a spus Pantelimon.

Stricăciunile, plătite de asigurator

Anul trecut, o porţiune de circa o sută de metri de drum pe care era deja turnat asfalt s-a surpat în apropierea satului Gheorgheni. Specialiştii au concluzionat că totul a fost cauzat  de ploile înregistrate şi a lipsei unui sistem de drenaj în zonele mlăştinoase prin care trece centura.

Cheltuielile pentru refacerea porţiunii vor fi suportate de firma de asigurare a constructorului, consorţiul format din JV Pizzarotti & Tirrena Scavi şi Nemzetkozi Vegyepszer Zrt Groupe, care şi-a luat angajamentul de a plăti lucrarea pe clauza de calamităţi naturale. „Nu ştiu care e firma de asigurări şi când vor plăti. Important e că nu dăm noi banii pentru reparaţii“, a declarat Ion Pantelimon. Lucrarea este asigurată pe o perioadă de trei ani.
Lucrările la centura de nord-est sunt realizate în proportie de 38%, întreaga centură având o lungime de 4,6 kilometri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite