Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti face show la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) va susţine, în perioada 29 aprilie - 2 iunie, şase spectacole de dans contemporan la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanţilor Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, spectacolele de dans contemporan ale Centrului Naţional al Dansului Bucureşti - CNDB oferă publicului din Cluj ocazia de a întâlni artişti cu preocupări şi universuri ale creaţiei foarte diverse.

"Iniţiativa acestui proiect, care împlineşte trei ani în 2011, porneşte de la faptul că Bucureştiul a fost întotdeauna privilegiat în ceea ce priveşte evenimentele de dans, majoritatea având loc în Capitală. Spectacolul «Corporis Memoriae», din 2009, la Teatrul Naţional din Cluj, precum şi stagiunea centrului de anul trecut care cuprindea unsprezece spectacole de dans contemporan, au convins pe deplin organizatorii că publicul clujean este foarte interesat de spectacolele de dans contemporan", explică reprezentanţii Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Aceste lucrări coregrafice produse în România au fost prezentate nu numai în stagiunea centrului, dar şi pe scenele internaţionale.

Programul spectacolelor este următorul: 29 aprilie, de la ora 19.00, "Pretend we make you happy", de Andreea Novac, 29 aprilie, de la ora 20.00, "Extraterrestrial activity", de Alexandra Pirici, 24 mai, de la ora 19.00, "I.C." [progressive work], de Paul Dunca, 24 mai, de la ora 20.00, "Stage psychosis", de Carmen Coţofană, 25 mai, de la ora 20.00, "Bun rămas", de Farid Fairuz, 2 iunie, de la ora 20.00, "Iluzionistele", de Mădălina Dan.

Spectacolele Centrului Naţional al Dansului Bucureşti vor avea loc la Noua Sală Studio a Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite