Centrul Clujului, de închiriat la preţ redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jumătate spaţiile de pe strada Regele Ferdinand sunt de închiriat
Jumătate spaţiile de pe strada Regele Ferdinand sunt de închiriat

În jumătate din spaţiile comerciale de pe strada Regele Ferdinand bate vântul. Analiştii din domeniul imobiliar susţin că preţurile din centrul oraşului vor continua să scadă şi anul acesta.

Fostul magazin alimentar de pe Bulevardul Eroilor dar şi alte spaţii care anii trecuţi erau ocupate de branduri precum Kenvelo stau la mila viitorilor chiriaşi. Deşi preţurile au scăzut şi vor continua să scadă şi în acest an, nimeni nu e interesat de spaţiile de pe principalele artere din centrul oraşului.

Preţurile vor continua să scadă în 2010

Sumele cerute pentru un metru pătrat în centru sunt chiar şi astăzi exagerate, consideră analiştii din domeniul imobiliar. Previziunile acestora arată că, pentru 2010, preţurile vor continua să scadă cu până la 10-20 la sută. „Preţurile vor merge spre normalitate, iar în acest an, credem noi, lucrurile se vor aşeza“, ne-a spus Lacrima Andreica, marketing manager în cadrul agenţiei imobiliare Grup de Lux.

Potrivit acesteia, proprietarii acestor spaţii nu sunt încă suficient de conştienţi pentru a mai lăsa din preţuri. „În perioada de vârf, aceştia ajungeau chiar să stea cu spaţiul gol, din cauza faptului că nu vroiau să lase din preţ”, a mai spus aceasta. Pe strada Regele Ferdinand, jumătate din spaţiile de închiriat sunt goale. Centrul oraşului va arăta altfel de cum ne-am obişnuit“, consideră Lacrima Andreica. „Va fi un loc de promenadă, populat de cafenele şi eventual bănci“, a spus aceasta.

Spaţiul de lângă cinematograful Victoria, în care vechea alimentară Trix a funcţionat zeci de ani, tocmai a fost închiriat, deşi anul trecut a stat cu obloanele închise preţ de mai multe luni. Pentru cei 198 de metri pătraţi, noul chiriaş trebuie să achite lunar 7.000 de euro, potrivit lui Ovidiu Moţiuc, reprezentantul Mix Imobiliare, agenţia care s-a ocupat de închirierea spaţiului.

Unele spaţii sunt oferite cadou

Spaţiul de pe Bulevardul Eroilor, în care până anul trecut funcţiona unul din cele două magazine Kenvelo din centrul oraşului, a fost oferit „cadou“ unor studenţi în toamna anului trecut, organizând aici un eveniment expoziţional: ±cluj. Anul acesta, el va fi oferit gratuit din nou, pentru circa o săptămână, după cum spune însuşi proprietarul, care nu va închiria spaţiul până ce nu va avea o ofertă generoasă.

Spaţiul are aproximativ trei sute de metri pătraţi, iar proprietarul spune că îl închiriază la un preţ care porneşte de la 25 de euro metrul pătrat. „Am oferit spaţiul unor studenţi anul trecut, care au organizat aici un eveniment expoziţional. Anul acesta îl voi oferi unor studenţi la Arte Plastice, care vor organiza aici o altă expoziţie. Îmi place ideea şi îmi place ce fac ei“, şi-a motivat decizia proprietarul spaţiului aflat pe Bulevardul Eroilor 16.

Preţuri pe metru pătrat în centru

    Locaţia                                      Perioada
                                               2008            prezent
Eroilor                              50 de euro     25 de euro
Regele Ferdinand        100 de euro    60 de euro

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite