Cluj: Centrala nucleară de pe Someş, ţinută la secret – Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele locale scriu astăzi despre Autostrada dintre Turda şi Câmpia Turzii, care va fi gata în 2010, despre centrala nucleară de pe râul Someş, ţinută încă la secret,  şi despre investiţiile hoteliere din Dej.

Autostrada dintre Turda şi Câmpia Turzii, gata în 2010. “Tronsonul 2B al autostrăzii Transilvania, Câmpia Turzii – Cluj Vest (Gilău), cu o lungime totală de 54 de km, va fi finalizat în întregime abia în vara lui 2010. Oficialii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj spun că primii 42 km, între Turda şi Cluj-Napoca, vor fi finalizaţi, aşa cum s-a anunţat, până în decembrie. Pe ceilalţi zece kilometri, între Câmpia Turzii şi Turda, se lucrează în prezent la relocarea utilităţilor”, informează Ziua de Cluj.

Coate date pentru un job mai bun. “Medicii clujeni s-au înghiontit şi s-au împins pentru a ajunge primii la ofertele de mii de euro prezentate de companiile de recrutare la Târgul de Cariere Medicale. Încă din primele ore de la deschiderea târgului, la standurile firmelor de recrutare era deja aglomeraţie, entuziasmul medicilor sau a studenţilor de la medicină în faţa unor joburi plătite cu câteva mii de euro pe lună fiind greu de ascuns”, titrează Monitorul de Cluj.

Centrala nucleară, ţinută la secret. “În 2025 ar trebui dată în folosinţă a doua centrală nucleară din România, posibil pe rîul Someș. Un studiu al Agenţiei Nucleare arată că una dintre priorităţile României este construirea a două noi reactoare la Cernavodă şi încă a unei centrale de gen, cu 2-4 reactoare pe unul dintre cele mai importante rîuri ale României, Olt, Mureş sau Someş. Zona Dejului pare a fi una dintre opţiunile Ministerului Economiei, prin Nuclearelectrica”, arată Foaia Transilvană.


Investiţie de patru stele la Dej. “Începînd cu acest an, piaţa serviciilor din Dej s-a îmbogăţit cu un complex hotelier cu adevărat european. Panglica inaugurală a Hotelului “Black Tulip”, cotat cu 4 stele, a fost tăiată vineri, 23 octombrie, de omul de afaceri Ioan Tecar, preşedintele MG-Tec Grup, în prezenţa primarului Costan Morar şi a invitaţilor, oameni de afaceri dejeni şi reprezentanţi ai principalelor instituţii economice, administrative şi culturale din municipiu”, scrie Ziarul Făclia.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite