Cele mai bune filme de la Festivalul Anim’est vor fi proiectate la Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lungmetrajul "Fiul calului alb"/"Fehérlófia" (1982) va fi prezentat în cadrul festivalului / Foto: animest.ro
Lungmetrajul "Fiul calului alb"/"Fehérlófia" (1982) va fi prezentat în cadrul festivalului / Foto: animest.ro

Cele mai bune filme de la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est vor fi proiectate în perioada 22 - 24 octombrie la Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat emis, sâmbătă, de organizatorii festivalului, la Cluj-Napoca vor fi trei zile de proiecţii cu filme "unul şi unul", la Cinema Victoria, un "masterclass" în exclusivitate şi o "încălzire" cu filmele premiate la Anim'est 2009, la Centrul Cultural Francez.

Astfel, joi, 21 octombrie, la Centrul Cultural Francez, vor fi proiectate cele mai bune filme de la Anim'est 2009, iar în zilele următoare vor fi prezentate filmele premiate la ediţia de anul acesta.

Universitate de Arte şi Design "Moholy-Nagy" îşi va prezenta la Cluj-Napoca cele mai bune producţii din ultimii 20 de ani vineri, 22 octombrie, de la ora 16.00.

Un film extrem de rar, aparţinând patrimoniului filmului maghiar, va continua regalul de film de animaţie propus clujenilor de Festivalul Anim'est. Este vorba despre lungmetrajul legendarului regizor şi filozof maghiar Marcell Jankovics - "Fiul calului alb"/"Fehérlófia" (1982), o reprezentare pop-art, plină de umor, a unei legende din folclorul maghiar. Proiecţia va avea loc vineri, 22 octombrie, de la ora 18.00.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est se desfăşoară în perioada 8-17 octombrie, la Bucureşti, fiind urmată de o retrospectivă la Cluj-Napoca, în perioada 22-24 octombrie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite