Cluj: Cele mai bune comedii, premiate în această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Cele mai bune comedii, premiate în această seară
Cluj: Cele mai bune comedii, premiate în această seară

După o săptămână de râs în cinematografele clujene, cele mai bune filme din competiţia Festivalului de Film Comedy vor fi premiate în această seară. Gala de închidere a Comedy Cluj începe de la ora 19.00 la Teatrul Naţional.

În sala Naţionalului clujean, începând cu ora 19.00, juriul şi organizatorii festivalului de film de comedie vor acorda opt premii pentru cele mai apreciate pelicule intrate în concurs, cu ocazia galei de închidere a Comedy Cluj, prima ediţie. Printre cei care vor înmâna distincţiile se numără preşedintele Consiliului Naţional al Cinematografiei, Eugen Şerbănescu, dar şi cei doi maeştri ai filmului de comedie din România, Tora Vasilescu şi Marin Moraru.

În prima parte a galei vor fi nominalizaţi câştigătorii peliculelor selectate în competiţia Comedy Cluj. „Toate cele 12 lungmetraje înscrise în concurs deţin deja premii importante de la alte festivaluri. Este îmbucurător faptul că festivalul a surmontat faptul că e tematic, pentru că e mult mai greu să faci un festival de comedie decât unul eclectic”, a spus Vladimir Marin, directorul artistic al Comedy Cluj. 

Celelalte premii acordate vizează cea mai bună regie, cel mai bun scenariu, cei mai buni actor-actriţă în roluri principale, cel mai bun scurtmetraj.

Se vor mai acorda premiul publicului şi "menţiunea" specială a juriului. Un omagiu pentru întreaga carieră actoricească va fi adusă “monştrilor sacri” ai comediei româneşti Tora Vasilescu şi Marin Moraru cărora li se va conferi premii de excelenţă. Revista de cultură “Luceafărul” va oferi alte două diplome de merit.

Preferinţele publicului

Publicul clujean a desemnat, deja câştigătorii, prin voturile acordate diferitelor pelicule de-a lungul festivalului.
“Cealaltă America” şi „Made în Hungaria” sunt cele mai votate filme  până acum.
Cât priveşte filmele înscrise în competiţia Comedy Cluj, primele două poziţii sunt ocupate de “Specialitatea Bucătarului” (Chef’s Special) şi „12 într-o cutie” (12 in a box). 

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite